IJscentrum komt met dagtraining Macarons de Paris

Sigep 2

Het IJscentrum komt ook in 2022 met nieuwe trainingen. Op 16 februari geeft Meester Patissier en SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander de dagtraining Macaron de Paris. 

Macarons zijn gekleurde luchtig koekjes aan elkaar geplakt met een vulling van bijvoorbeeld fruit of chocolade. De macaron biedt ook voor ijsbereiders veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een macaron gevuld met ijs of als decoratie.

De deelnemers aan deze cursus leren hoe ze deze klassieker moeten maken op basis van ei, amandelpoeder en poedersuiker, zodat ze de perfectie bite en een mooi glimmend laagje krijgen. Ook de vulling, zoals ganache, fruitgelei en ijs komen aan bod. 

Ga voor meer informatie over deze en andere cursussen naar het IJscentrum.

 

Dossiers
Lees ook
Top 5 recepten uit Vakblad IJs

Top 5 recepten uit Vakblad IJs

Het jaar 2021 zit er bijna op. We tellen af naar 2022 met de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar. Met vandaag de top 5 recepten op Vakblad IJs.

Top 5 meest gelezen artikelen op Vakblad IJs

Top 5 meest gelezen artikelen op Vakblad IJs

In aanloop naar 2022 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? Hier de top 5 van meest gelezen artikelen op Vakblad IJs.

Jaaroverzicht: nieuwe producten 2021

Jaaroverzicht: nieuwe producten 2021

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om allerlei achterstallig nieuws in te halen? Vakblad IJS helpt u een handje met een jaaroverzicht op het gebied van nieuwe producten van 2021.