IJscentrum komt met dagtraining Macarons de Paris

Sigep 2

Het IJscentrum komt ook in 2022 met nieuwe trainingen. Op 16 februari geeft Meester Patissier en SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander de dagtraining Macaron de Paris. 

Macarons zijn gekleurde luchtig koekjes aan elkaar geplakt met een vulling van bijvoorbeeld fruit of chocolade. De macaron biedt ook voor ijsbereiders veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een macaron gevuld met ijs of als decoratie.

De deelnemers aan deze cursus leren hoe ze deze klassieker moeten maken op basis van ei, amandelpoeder en poedersuiker, zodat ze de perfectie bite en een mooi glimmend laagje krijgen. Ook de vulling, zoals ganache, fruitgelei en ijs komen aan bod. 

Ga voor meer informatie over deze en andere cursussen naar het IJscentrum.

 

Dossiers
Lees ook
Sigep 2022: Nieuw logo, nieuwe koers

Sigep 2022: Nieuw logo, nieuwe koers

Vanwege de coronacrisis vond Sigep afgelopen jaar volledig digitaal plaats. De beursorganisatie heeft het coronajaar aangegrepen om de beurs eens goed onder de loep te nemen. In september presenteerde zij een nieuw logo en een nieuwe missie.

De IJsVak-wedstrijden komen er aan

De IJsVak-wedstrijden komen er aan

De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar komen er weer aan. De wedstrijdorganisatie legt momenteel de laatste hand aan de reglementen voor deze vakwedstrijden. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op en introduceert een nieuw logo.

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Van 5 tot en met 9 februari 2022 vindt in Stuttgart de vierde editie van de Grand Prix Gelatissimo plaats. Gelatissimo is een vakbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen. Marco Levati, de initiator van de ijscompetitie die tijdens de beurs plaats zal vinden, geeft met een kijkje achter de schermen. Hoe is de wedstrijd tot stand gekomen, wie zit er in...