Het grootste IJsontbijt van Nederland

grootste ijsontbijt van Nederland_Persbericht

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de Evenementenhal
Gorinchem.

De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum. 

Het grootste IJsontbijt vindt plaats tijdens de wedstrijd om de “Gouden IJsspatel 2019”, die ook wordt gehouden op dinsdag 12 maart. Meer dan 70 ambachtelijke ijsbereiders uit heel Nederland strijden om deze prestigieuze titel. De smaak die zij dit jaar maken is koffie-roomijs. Deze dag dienen de ijsbereiders hun koffie-roomijs aan te leveren, waarna een deskundige jury het ijs beoordeelt. Aan het eind van de dag word bekend wie “De Gouden IJsspatel-2019” wint.

Na afloop van het ontbijt kunnen de bezoekers het IJsplein en de bakkersbeurs bezoeken. Op het IJsplein zijn ambachtelijke ijsmakers te vinden met de nieuwste trends, zoals vegan ijs en ijs zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vruchtenijs met 40% minder suiker en meer fruit!

Wilt u mee ontbijten? Neem dan contact op met Theo Clevers van de wedstrijdcommissie.

Lees ook
De geheimen achter low-calorie ice cream

De geheimen achter low-calorie ice cream

Voedingsdeskundige Jackie Lynch onthult in DailyMail de geheimen achter het ‘magische’ low-calorie ice cream. Roomijs zonder de calorieën; het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Is het dat ook?

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden.

Belgische ijssalon maakt ijs van Duvel

Belgische ijssalon maakt ijs van Duvel

Bij warm weer smaakt een koud biertje altijd goed. Maar teveel alcohol tijdens de warmte is ook niet goed. Misschien heeft Cremerie Joy in het Belgische Halle hier een oplossing voor. De salon heeft een nieuwe smaak in het assortiment: Duvel ijs.