Het grootste IJsontbijt van Nederland

grootste ijsontbijt van Nederland_Persbericht

Om het ijsseizoen officieel te openen, trakteren de beste ijs-bereiders van Nederland op een IJsontbijt. Op Bakkersvak kunnen bezoekers aanschuiven op dinsdag 12 maart om 10.00 uur in de Evenementenhal
Gorinchem.

De Meester-ijsbereiders serveren dan een ontbijt, volledig bereid van Ambachtelijk ijs. Het ijsontbijt wordt aangeboden door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum. 

Het grootste IJsontbijt vindt plaats tijdens de wedstrijd om de “Gouden IJsspatel 2019”, die ook wordt gehouden op dinsdag 12 maart. Meer dan 70 ambachtelijke ijsbereiders uit heel Nederland strijden om deze prestigieuze titel. De smaak die zij dit jaar maken is koffie-roomijs. Deze dag dienen de ijsbereiders hun koffie-roomijs aan te leveren, waarna een deskundige jury het ijs beoordeelt. Aan het eind van de dag word bekend wie “De Gouden IJsspatel-2019” wint.

Na afloop van het ontbijt kunnen de bezoekers het IJsplein en de bakkersbeurs bezoeken. Op het IJsplein zijn ambachtelijke ijsmakers te vinden met de nieuwste trends, zoals vegan ijs en ijs zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen. Denk bijvoorbeeld aan vruchtenijs met 40% minder suiker en meer fruit!

Wilt u mee ontbijten? Neem dan contact op met Theo Clevers van de wedstrijdcommissie.

Lees ook
Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Wie wil deelnemen aan de wedstrijden om het lekkerste ijsje en de beste ijscreatie, moet snel zijn. De inschrijving is nú geopend, tot 15 januari. De wedstrijd om De Gouden IJsspatel kent een voorronde. Voor de vakwedstrijd De Gouden IJscreatie geldt een maximaal aantal deelnemers.

Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding wordt 1 maart 2020 van kracht. Om ondernemers bij te spijkeren over deze nieuwe hygiënecode, organiseren de inspecteurs van Houwers Groep open trainingen door het hele land. De nieuwe Hygiënecode, die vanaf week 51 beschikbaar komt, is aangepast aan de vernieuwde wetgeving. Daarnaast bevat...

IJsVak-wedstrijden op Bakkersvak

IJsVak-wedstrijden op Bakkersvak

De IJsVak-wedstrijden vinden op 1, 2 en 3 maart tijdens de IJs-Vak op Bakkersvak in de Evenementenhal Gorinchem. De organisatie heeft de dagindeling al bekend gemaakt.