Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Vipam_Bakkersvak_De Kuiper

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties.

Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie kunnen maken. Voor bakkers, chocolatiers en patissiers die meer willen weten biedt Vipam een speciale masterclasses met Arthur Tuytel aan. 

Een ander item in de stand van Vipam zijn de likeuren en smaakextracten van De Kuyper. Deze kunnen goed gebruikt worden bij bijvoorbeeld chocolade. Dankzij de toevoeging van alcohol blijft de smaak behouden. Naast traditionele smaken zoals vanille of Amaretto, biedt de lijn ook innovatieve smaken zoals pittige chili, tonkaboon, zwarte thee en gegrilde paprika. De Kuyper werkt ook samen met het nederlands patisserie team vertelt Arthur.

Het ijs van Babbi in de stand van Vipam vindt gretig aftrek bij de bezoekers. “Wij maken dagelijks vers ijs op de beurs” vertelt Arthur. Nieuwe smaken zijn maracuja-yoghurtijs en kwark met framboos. Arthur vertelt enthousiast over het familiebedrijf Babbi. Alle producten van hun ijs maken ze zelf. Ook bakken ze wafelkoekjes.

Chocbloks

De stand van Callebaut is een en al chocolade. De Chocblocks, uitgestald voor de stand, trekken direct de aandacht. “De inspiratie voor de Chocblocks deed Callebaut op tijdens de World Chocolate Masters”, vertelt Nazira Taselaar van Callebaut. Callebaut levert alle ingrediënten voor de blokken, de chocolade, de vulling en de toppings en inclusies. Chocolatiers kunnen dan zelf de grote chocoladeblokken samenstellen.

Callebaut_bakkersvak

 

Showstukken Nederlands Patisserie Team

Gedurende de hele beursdag worden er verschillende presentaties en demonstraties gegeven op het belevenisplein, het Grondstoffentheater en Café Onderneem. Bij het Belevenisplein kunnen bezoekers zich vergapen aan de showstukken van het Nederlands Patisserie Team.

Showstukken Nederlands Patisserie Team Bakkersvak

Lees ook
Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Is de inrichting van de ijssalon aantrekkelijk voor klanten? Zijn er genoeg lekkere en opvallende smaken te krijgen? Komen er wel genoeg klanten naar de ijssalon? Er zijn echter ook meerdere praktische zaken die belangrijk zijn. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon?...

Hoe smaakt gezond schepijs?

Hoe smaakt gezond schepijs?

Verschillende ijsproducenten zoals Alpro, Oppo en Breyers, bieden 'gezond' ijs aan. Dit light-ijs zit niet alleen in een kleinere verpakking. Ook bevat het volgens de producenten minder suiker bevat, meer proteïne of minde calorieën. Het AD laat de smaak van dit ijs keuren door jury.

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.