Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Vipam_Bakkersvak_De Kuiper

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties.

Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie kunnen maken. Voor bakkers, chocolatiers en patissiers die meer willen weten biedt Vipam een speciale masterclasses met Arthur Tuytel aan. 

Een ander item in de stand van Vipam zijn de likeuren en smaakextracten van De Kuyper. Deze kunnen goed gebruikt worden bij bijvoorbeeld chocolade. Dankzij de toevoeging van alcohol blijft de smaak behouden. Naast traditionele smaken zoals vanille of Amaretto, biedt de lijn ook innovatieve smaken zoals pittige chili, tonkaboon, zwarte thee en gegrilde paprika. De Kuyper werkt ook samen met het nederlands patisserie team vertelt Arthur.

Het ijs van Babbi in de stand van Vipam vindt gretig aftrek bij de bezoekers. “Wij maken dagelijks vers ijs op de beurs” vertelt Arthur. Nieuwe smaken zijn maracuja-yoghurtijs en kwark met framboos. Arthur vertelt enthousiast over het familiebedrijf Babbi. Alle producten van hun ijs maken ze zelf. Ook bakken ze wafelkoekjes.

Chocbloks

De stand van Callebaut is een en al chocolade. De Chocblocks, uitgestald voor de stand, trekken direct de aandacht. “De inspiratie voor de Chocblocks deed Callebaut op tijdens de World Chocolate Masters”, vertelt Nazira Taselaar van Callebaut. Callebaut levert alle ingrediënten voor de blokken, de chocolade, de vulling en de toppings en inclusies. Chocolatiers kunnen dan zelf de grote chocoladeblokken samenstellen.

Callebaut_bakkersvak

 

Showstukken Nederlands Patisserie Team

Gedurende de hele beursdag worden er verschillende presentaties en demonstraties gegeven op het belevenisplein, het Grondstoffentheater en Café Onderneem. Bij het Belevenisplein kunnen bezoekers zich vergapen aan de showstukken van het Nederlands Patisserie Team.

Showstukken Nederlands Patisserie Team Bakkersvak

Lees ook
Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

Houwers Groep reikt Voedselveiligheid Bokaal uit na IJs-vakwedstrijden

De IJs-vakwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal in Gorinchem. Jaarlijks keuren de inspecteurs van Houwers Groep de deelnemers op een voedselveilige werkwijze. De score telt mee in het eindresultaat in de wedstrijden De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Om het thema voedselveiligheid extra te...

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

'Het lekkerste wereldrecord' nu te bezoeken

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan ‘Het lekkerste wereldrecord’; een kunstwerk met een volume van meer dan 100.000 chocoladeletters en ongeëvenaarde van grootte, gewicht en afmeting. Het kunstwerk staat in de Onderzeebootloods in Rotterdam en bestaat uit meer dan 1.600 elementen die gesponsord konden worden. Het kunstwerk is...