Nieuws
Eerste editie Horeca Vakbeurs Hardenberg in januari 2024
In 2024 lanceert Easyfairs de eerste editie van de nieuwe Horeca Vakbeurs. Die vindt plaats op 29, 30 en 21 januari in Evenementenhal Hardenberg.
IJs in de media | Februari 2023
De ijssalons gaan weer open, de Belgisch kampioen ijsbereiden en aandacht voor de Gouden Spatel. Wat lazen we de afgelopen maand over de branche? Een greep uit de media.
Cultuurdingetje hè
Hoe kun je de bedrijfscultuur veranderen? Dit lijkt lastig proces, de oude organisatiecultuur zit als het ware in de vloerbedekking. Maaike Thiecke laat in ‘Cultuurdingetje hè’ zien hoe je die oude cultuur uit de vloerbedekking krijgt.
Samenwerking Häagen-Dazs en Pierre Hermé
Häagen-Dazs en de bekende patissier Pierre Hermé brengen samen macaron-ijs op de markt. Dit ijs komt eerst op de markt in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Daarna volgt de rest van Europa, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.
Groei omzet voedingsmiddelenindustrie in laatste kwartaal 2022
In het vierde kwartaal van 2022 groeide de omzet van de totale Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek tonen een omzetgroei van 18,8 procent voor voedings- en genotmiddelenindustrie ten opzichte van 2021. Deze stijging is met name te danken aan hogere prijzen.
Overheid benoemt commissie voor verduurzaming industrie
Ook de industrie moet aan de slag met verduurzaming. Hiervoor heeft het kabinet de Adviescommissie Maatwerkafspraken Verduurzaming Industrie ingesteld. “Met de maatwerkaanpak kijken we wat de industrie extra én eerder kan doen om te verduurzamen”, aldus minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat.