Nieuws
Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024
De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.
9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak
De tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak op 5, 6 en 7 maart werd bezocht door 9.000 professionals, laat beursorganisator Easyfairs weten. Dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de (nieuwe) activiteiten en exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”,...
SVH Meesterijsbereiders op IJs-Vak: ijsontbijt, workshop en ijsbuffet
De SVH Meesterijsbereiders waren duidelijk aanwezig op IJs-Vak. Ze trapten de beurs af met het ijsontbijt, streden om het beste meesterlijke ijsje, gaven de workshop ‘Desserts maken’ en verzorgden een Meesterlijk IJsbuffet op het IJsVak Gala.
IJsTOPper voor Martin van Rossum
Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders reikt de IJsTOPper uit aan een persoon die veel heeft betekend voor de ambachtelijke ijssector. Tijdens het IJsVak Gala reikten ze het bronzen beeldje uit aan een verraste Martin van Rossum.
Luc Blok maakt beste meesterlijke ijsje
Tijdens Vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak gingen de SVH Meesterijsbereiders op zoek naar het beste meesterlijke ijsje. Bezoekers konden stemmen op hun favoriet en bepaalden dat Key West Lemon Pie van Luc Blok het lekkerste ijsje was.
Laatste dag IJs-Vak in het teken van Golden Dreams-ijs
Op de derde dag van IJs-Vak stond het ‘Golden Dreams’-ijs centraal. Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms ontwikkelde het Golden Dreams-ijs. Een ijsje met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen.