Nieuws
Alea Publishers start vakblad voor de industriële automatisering: AutomationNL
Alea Publishers start vandaag met een nieuw vakplatform voor industriële automatisering, AutomationNL. Vandaag wordt de website gelanceerd, vanaf 1 september start de uitgever met een wekelijkse email-nieuwsbrief, 20 september verschijnt het eerste nummer van het vakblad. Robbert Hoeffnagel is de hoofdredacteur, Bas van den Engel verzorgt het accountmanagement.
Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen
Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.
Op zoek naar alternatieve lepeltjes
Op Sigep gingen we op zoek naar alternatieve lepeltjes. Het blijkt een lastige queeste, want in Italië is nog volop plastic verkrijgbaar.
Zoetwarenbeurs ISM 2023 vindt plaats van 23 tot 25 april
ISM, de internationale vakbeurs voor chocolade, snoepgoed en zoetwaren in Keulen, vindt plaats van 23 tot 25 april 2023. De organisatie heeft in overleg met partners besloten de beurs van januari naar april te verplaatsen, in de hoop dat er tegen die tijd meer zekerheid is binnen de branche.
Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje
Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.
Boek -12°C Gelato verschenen
Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.
InschrijvenVakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.
Bekijk de inhoudMachinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder