Nieuws
Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Vetbloem is een andere term voor de herstructurering van chocoladekristallen. Het zorgt voor een onappetijtelijk uiterlijk en verlies van textuur van de chocolade. Frank Boerboom, technisch manager bij Friesland Campina, sprak tijdens de Chocolate Summit in Antwerpen over het voorkomen van vetbloem.

Ruim twee derde van ‘s werelds macadamianoten afkomstig van één Australische boom

Ruim twee derde van ‘s werelds macadamianoten afkomstig van één Australische boom

Ruim twee derde van alle macadamianoten ter wereld komt uit Hawaï. Kijk je iets verder terug in de historie en het genoom, dan blijken al die noten te herleiden tot één enkele macadamiaboom in Australië.

Too Good To Go en Spar University winnen Future Food Awards

Too Good To Go en Spar University winnen Future Food Awards

Too Good To Go en de Spar University winnen dit jaar de ABN AMRO Future Food Awards. Dat maakte de jury woensdag bekend tijdens het FSIN Food500 Congress, meldt ABN AMRO in een persbericht.

Met Anko naar de beurzen

Met Anko naar de beurzen

Voorlopig is het nog niet afgelopen met de grote vakbeurzen, weet Karin Kooij, managing director bij Anko Reizen. Al 35 jaar organiseert zij namens het bedrijf een groot aantal beursreizen naar landen over de hele wereld. “Vooral in Azië zie je een enorme markt opbloeien.”

IJssalon Vivaldi haalt meer dan 2500 euro op voor Stichting Semmy

IJssalon Vivaldi haalt meer dan 2500 euro op voor Stichting Semmy

Ron Wisker van IJssalon Vivaldi reikte 7 juni een cheque van 2617 euro uit aan Margriet Pasveer voor Stichting Semmy. De salon steunt al jaren goede doelen met de verkoop van het Goede Doelen ijsje.

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden.

Vakblad IJs! – editie 46
Bestel nu een gratis proefnummer

Bent u nog niet bekend met Vakblad IJs!
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang een gratis proefnummer.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Agenda

Cursus allergenen management

25 juni 2019 - 25 juni 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer

Horeca beurs Noord-Brabant

9 september 2019 - 10 oktober 2019

Lees meer