IJs moet natuurlijk vooral lekker zijn, maar ook de styling en originaliteit spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ziet je ijsje er opvallend uit of serveer je een bijzondere smaakcombinatie, dan plaatst de jonge generatie al snel een foto op sociale media. Zo zorg je voor naamsbekendheid én trek je een nieuwe doelgroep naar je ijssalon.
Donut
Donuts zijn razend populair onder jongeren. Niet voor niets schieten de donutketens als paddenstoelen uit de grond. Speel als ijsbereider in op deze trend en tover donuts om in een heerlijk en aantrekkelijk ijsje.
Ingrediënten:
- 3500 gram Witte basismix
- 400 gram Volle melk
- 350 gram Donuts
- 80 gram Biscottino/ cookies pasta MEC3
- Naar wens Quella® Ruby MEC3
Werkwijze:
- Voeg 400 gram volle melk toe aan 3500 gram basismix.
- Voeg vervolgens 350 gram donuts en 80 gram biscottino/ cookies pasta toe.
- Pureer het geheel goed door met de staafmixer tot het geheel een gladde massa is.
- Voeg de mix toe aan jouw ijsmachine.
- Draai het ijs af en spatel de Quella® Ruby door het ijs heen.
- Decoreer het geheel met dezelfde variegato en voeg eventueel wat mini-donuts of marshmallows toe.
Tips
- Zorg dat de donuts helemaal gepureerd zijn tot een gladde massa, zo voorkom je dat er stukjes in het ijs komen.
- Vervang de Quella® Ruby door de Quella® Milky en maak er een chocolade donut-ijsje van.
Wilt u meer weten over de recepten, producten of bereiding, neem dan contact op met Laan Heiloo: info@laan.nlof kijk op www.laan.nl/recepten.