Artikelen
Frederic’s Ice Cream Bar Kortrijk - Al twintig jaar trendsetter
Op steenworp afstand van het station vind je in de Kortrijkse winkelstraat Lange Steenstraat in een hoekpand ‘Frederic’s Ice Cream Bar’. Al 21 jaar een vaste waarde voor de inwoners van Kortrijk. Maar ook vele toeristen, voornamelijk Britten en Amerikanen die de oorlogskerkhoven in de streek komen bezoeken, vinden hun weg naar Frederic’s.
Inzoomen op trends en technologie met Arco Kruik
Nieuw lesmateriaal, een nieuwe docent en een bredere kijk op technologie. Met de vernieuwde cursus Gespecialiseerd IJsbereider - Technologie is IJscentrum klaar voor 2020. De cursus voor gevorderde ijsbereiders start op 26 maart. Naast manager Jacques Vos staat een nieuw, maar bekend gezicht, voor de klas: SVH Meesterijsbereider Arco Kruik.
Carpigiani en Horecava slaan handen ineen
Roomijs op basis van yoghurt met merengue en een twist van mango, papaya en passievrucht. Kortweg: Mapapa. Daarmee won ijsbereider en patissier Lorènz de Groot uit Utrecht het Nederlands kampioenschap Gelato op de Horecava. Tweede en derde werden Maarten Riedstra met ‘Sweet & Happinez’ en Jean Pierre Bax met ‘Hazelnut Merengue Pie Ice’.
Who’s Johnny? - ‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’
Als scheepsmanager proefde Haico Halbesma, alias Johnny, overal ter wereld ijs. Met de inspiratie die hij tijdens zijn reizen opdeed, opende hij een jaar geleden zijn ijssalon Johnny´s Gelato in Monnickendam. In april volgt een tweede filiaal in Zandvoort, met hetzelfde concept: “Kwalitatief ijs, met een sociale impact.”
IJs-Vak volwaardig deel van Bakkersvak
De ijssector is groeiende. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. In de toekomst wordt het steeds belangrijker om samen te werken. En door vakbeurs IJs-Vak te onderscheiden, worden de eerste stappen richting die samenwerking gezet.
Een recall - hoe te handelen
Een terugroepactie, niemand zit er op te wachten. Maar helaas komen deze steeds meer voor dan je zou denken. Hoe en wanneer treedt dit nu in werking?