Artikelen
Frederic’s Ice Cream Bar Kortrijk - Al twintig jaar trendsetter

Frederic’s Ice Cream Bar Kortrijk - Al twintig jaar trendsetter

Op steenworp afstand van het station vind je in de Kortrijkse winkelstraat Lange Steenstraat in een hoekpand ‘Frederic’s Ice Cream Bar’. Al 21 jaar een vaste waarde voor de inwoners van Kortrijk. Maar ook vele toeristen, voornamelijk Britten en Amerikanen die de oorlogskerkhoven in de streek komen bezoeken, vinden hun weg naar Frederic’s.

Inzoomen op trends en technologie met Arco Kruik

Inzoomen op trends en technologie met Arco Kruik

Nieuw lesmateriaal, een nieuwe docent en een bredere kijk op technologie. Met de vernieuwde cursus Gespecialiseerd IJsbereider - Technologie is IJscentrum klaar voor 2020. De cursus voor gevorderde ijsbereiders start op 26 maart. Naast manager Jacques Vos staat een nieuw, maar bekend gezicht, voor de klas: SVH Meesterijsbereider Arco Kruik.

Carpigiani en Horecava slaan handen ineen

Carpigiani en Horecava slaan handen ineen

Roomijs op basis van yoghurt met merengue en een twist van mango, papaya en passievrucht. Kortweg: Mapapa. Daarmee won ijsbereider en patissier Lorènz de Groot uit Utrecht het Nederlands kampioenschap Gelato op de Horecava. Tweede en derde werden Maarten Riedstra met ‘Sweet & Happinez’ en Jean Pierre Bax met ‘Hazelnut Merengue Pie Ice’.

Who’s Johnny? - ‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’

Who’s Johnny? - ‘Kwalitatief ijs, met een sociale impact’

Als scheepsmanager proefde Haico Halbesma, alias Johnny, overal ter wereld ijs. Met de inspiratie die hij tijdens zijn reizen opdeed, opende hij een jaar geleden zijn ijssalon Johnny´s Gelato in Monnickendam. In april volgt een tweede filiaal in Zandvoort, met hetzelfde concept: “Kwalitatief ijs, met een sociale impact.”

IJs-Vak volwaardig deel van Bakkersvak

IJs-Vak volwaardig deel van Bakkersvak

De ijssector is groeiende. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. In de toekomst wordt het steeds belangrijker om samen te werken. En door vakbeurs IJs-Vak te onderscheiden, worden de eerste stappen richting die samenwerking gezet.

Een recall - hoe te handelen

Een recall - hoe te handelen

Een terugroepactie, niemand zit er op te wachten. Maar helaas komen deze steeds meer voor dan je zou denken. Hoe en wanneer treedt dit nu in werking?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 58
Vakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

Gastvrij Rottterdam 2022

19 september 2022 - 21 september 2022

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 27 september 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea