Artikelen
Positie(f)

Positie(f)

Afgelopen maanden sloeg ik regelmatig de krant open om er een artikel over ijs in aan te treffen. Soms ging het over industrieel ijs, maar steeds vaker pakken de media trends op het gebied van ambachtelijk bereid ijs op. Van gevestigde regionale kranten tot de grote dagbladen als Algemeen Dagblad en Telegraaf. Zelfs NU.nl en NOS.nl besteedden de afgelopen...

Chielato’s geluk

Chielato’s geluk

“Het gaat goed”, zegt Chiel van Maurik, van Chielato’s in Huizen met opluchting in zijn stem. Zaterdag 14 maart ging hij voor het eerst dit seizoen open, zondag 15 maart om 18.00 uur moest hij weer dicht. “Als lid van de VAIJ en van een VOC-groep ben ik gelijk in overleg gegaan over wat er nog wel zou kunnen.”

Van logistiekmanager naar ijsmaker

Van logistiekmanager naar ijsmaker

In Dwingeloo werd Sent Waninge vorig jaar de eigenaar van Fanelli’s. Sinds 2015 is hij ook al eigenaar van het nabijgelegen pannenkoekenhuis De Zaagkoele. Op zich niet zo opmerkelijk, ware het niet dat Waninge het grootste deel van zijn professionele leven iets compleet anders deed.

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Met een ijscoupe geïnspireerd op Japanse kersenbloesem won Intelligentia Taste Rooms uit Eindhoven de Gouden IJscreatie 2020. Wat maakt deze zaak op Strijp S, die is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, zo bijzonder?

Het witte goud in ijs

Het witte goud in ijs

De beurzen zijn achter de rug, de IJsVak-Wedstrijden zijn gestreden en het voorjaar staat weer voor de deur. Iedere ambachtelijke ijsbereider was er klaar voor en de eerste ijsliefhebbers stonden alweer in de rij om een vers gedraaid ijsje weg te likken, tot…, Covid-19 ook hier roet in het eten gooide.

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 58
Vakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

Gastvrij Rottterdam 2022

19 september 2022 - 21 september 2022

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 27 september 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea