Artikelen
Laan Heiloo zet in op informeren en inspireren

Laan Heiloo zet in op informeren en inspireren

Inspireren en informeren, dat worden twee belangrijke pijlers voor Laan Heiloo. Daarmee wil het bedrijf zich onderscheiden en meerwaarde bieden aan zijn klanten. Die meerwaarde zit ‘m ook in het doorvoeren van digitale verbeteringen. Zo wordt de website vernieuwd en vanaf 1 maart gaat de nieuwe webshop online.

Veenhuizen Groep groeit in ijsbranche

Veenhuizen Groep groeit in ijsbranche

Al ruim 33 jaar is koeltechniek de basis van de Veenhuizen Groep. En van koeltechniek is de stap naar ijs een kleine. “Alles met koelen en vriezen past bij ons.” En onlangs sloot Veenhuizen ook nog een overeenkomst met de Food Innovation Academy. “Wij zochten een opleidingspartner en hebben die in de FIA gevonden.”

Pure chemie bij 'Borgo Gelato'

Pure chemie bij 'Borgo Gelato'

In het Antwerpse Borgerhout bevindt zich ruim twee jaar de ijssalon van Koen Speltincx, ‘Borgo Gelato’. De eigenaar, die na dertien jaar werken als verpleger een burn-out kreeg, was altijd al een echte Italiëliefhebber. Toen hij thuis zat, begon hij daarom ook uit interesse met een Basiscursus Gelato aan de Carpigiani University. Zijn passie voor ijs...

Verfrissend ijsseminar voor starters en gevorderden

Verfrissend ijsseminar voor starters en gevorderden

Inspirerend, verfrissend en familiair. Zo vatten de deelnemers aan het jaarlijkse ijsseminar van Laan Heiloo en Valmar Nederland het event samen. De ene ijsbereider is er al 12 jaar trouwe gast en ziet het als een enerverende afsluiter van het ijsseizoen. Een ander is nieuw in het vak en neemt alle handige tips en trucs als een spons op. Deze 14e editie...

Kersen-sorbetijs is de wedstrijdsmaak van 2020

Kersen-sorbetijs is de wedstrijdsmaak van 2020

Kersvers, dit woord kennen we allemaal, maar waar komt het vandaan? In tegenstelling tot andere fruitsoorten zijn kersen maar een beperkte tijd van het jaar vers te verkrijgen. De oogst vindt voornamelijk plaats in de maanden juni en juli. Daar komt bij dat de kersen na de pluk maar enkele dagen houdbaar zijn. Ze moeten dus vers gegeten worden, vandaar...

‘Dit is een veels te mooi vak om te verstoppen’

‘Dit is een veels te mooi vak om te verstoppen’

We kennen Hans Spitsbaard (24) als de winnaar van het vijfde seizoen van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Na stages bij Robèrt van Beckhoven en bij Patisserie de Rouw in Vught, gaat hij nu voor zichzelf beginnen. “Ik ben nu de eerste testproducten aan het maken en gesprekken aan het voeren met klanten.”

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 58
Vakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

Gastvrij Rottterdam 2022

19 september 2022 - 21 september 2022

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 27 september 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea