Artikelen
Hoe snel smelt ijs?
Het smelten van ijs is een belangrijk item, zeker tijdens warme zomers zoals afgelopen maanden. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving die je daarbij ervaart. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag...
Is uw onderneming in control?
Organisaties zijn omgeven met interne en externe onzekerheden die de realisatie van de doelstellingen in gevaar kunnen brengen. Daarbij is een organisatie in control als ze deze onzekerheden onderkent en maatregelen neemt zodat de organisatie voorspelbaar wordt. Het gaat om het vinden van een aanvaardbare balans tussen risico (risico als maatstaf voor...
Het belang van kennis over kristallisatie
Tijdens de Sigep heb ik mijn hart weer kunnen ophalen. De overvloed aan informatie die je daar kunt vinden, de inspiratie die je opdoet en al die nieuwsgierige ijsfanaten bij elkaar, maken er één groot ijsfeest van. Volop de gelegenheid om te proeven en nieuwe smaken te ontdekken. Het ijs is natuurlijk allemaal vers en in optimale conditie...
Spelen met het vriespunt
Inmiddels is het echt herfst geworden en veel ijssalons zijn nu gesloten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen ijs meer gegeten wordt. De supermarkt staat er nog vol mee en de reclamefolders voor de feestdagen puilen uit met ijsdesserts. Je ziet ook alweer de advertenties verschijnen van restaurants waar je kan reserveren voor het kerstdiner....
Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs
Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populair dranken in wereld, maar nergens wordt zo veel koffiegedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Nederlanders zijn dus echte koffieleuten. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed. In de ijssalon is koffie-ijs meestal wel te vinden, maar het is geen hardloper. Waarom...
Op zoek naar de beste smaak
Dat smaakt naar meer: dat zou je iedereen willen horen zeggen als ze jouw ijs proeven. Gelukkig is dat ook meestal zo, want ambachtelijk ijs vindt bijna iedereen lekker. Maar wat is lekker? Smaken verschillen, wat de een lekker vindt, daar houdt de ander soms helemaal niet van. Toch wil je het liefst het iedereen naar de zin maken. Wat kun je daaraan...