Artikelen
Hoe snel smelt ijs?

Hoe snel smelt ijs?

Het smelten van ijs is een belangrijk item, zeker tijdens warme zomers zoals afgelopen maanden. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving die je daarbij ervaart. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag...

Is uw onderneming in control?

Is uw onderneming in control?

Organisaties zijn omgeven met interne en externe onzekerheden die de realisatie van de doelstellingen in gevaar kunnen brengen. Daarbij is een organisatie in control als ze deze onzekerheden onderkent en maatregelen neemt zodat de organisatie voorspelbaar wordt. Het gaat om het vinden van een aanvaardbare balans tussen risico (risico als maatstaf voor...

Het belang van kennis over kristallisatie

Het belang van kennis over kristallisatie

Tijdens de Sigep heb ik mijn hart weer kunnen ophalen. De overvloed aan informatie die je daar kunt vinden, de inspiratie die je opdoet en al die nieuwsgierige ijsfanaten bij elkaar, maken er één groot ijsfeest van. Volop de gelegenheid om te proeven en nieuwe smaken te ontdekken. Het ijs is natuurlijk allemaal vers en in optimale conditie...

Spelen met het vriespunt

Spelen met het vriespunt

Inmiddels is het echt herfst geworden en veel ijssalons zijn nu gesloten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen ijs meer gegeten wordt. De supermarkt staat er nog vol mee en de reclamefolders voor de feestdagen puilen uit met ijsdesserts. Je ziet ook alweer de advertenties verschijnen van restaurants waar je kan reserveren voor het kerstdiner....

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populair dranken in wereld, maar nergens wordt zo veel koffiegedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Nederlanders zijn dus echte koffieleuten. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed. In de ijssalon is koffie-ijs meestal wel te vinden, maar het is geen hardloper. Waarom...

Op zoek naar de beste smaak

Op zoek naar de beste smaak

Dat smaakt naar meer: dat zou je iedereen willen horen zeggen als ze jouw ijs proeven. Gelukkig is dat ook meestal zo, want ambachtelijk ijs vindt bijna iedereen lekker. Maar wat is lekker? Smaken verschillen, wat de een lekker vindt, daar houdt de ander soms helemaal niet van. Toch wil je het liefst het iedereen naar de zin maken. Wat kun je daaraan...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief van Vakblad IJs! blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Inschrijven
Vakblad IJs! – editie 58
Vakblad IJs! – editie 58

Het thema van dit nummer is grondstoffen/ingrediënten. Lees hier alle artikelen online.

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99 ex. BTW

Aanvragen
Agenda

Gastvrij Rottterdam 2022

19 september 2022 - 21 september 2022

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 27 september 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
Vakblad IJS! op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea