Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Recept Bakeplus IJS 2-2019

De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.

Tekst en foto's: Bakeplus

Benodigdheden

  • 3075 g Suikerstroop 40%
  • 750 g Water
  • 750 g Fruitlife Rabarberpuree (ontdooid)
  • 750 g IQF Aardbeien (ontdooid)
  • 125 g Aromitalia
  • Aardbeien pasta
  • 45 g Citroensap
  • 10 g Kaneel
  • 30 g Emulgator

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens het recept af.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 1

Stap 2

500 g suikerstroop opwarmen en toevoegen aan de kaneel. Goed doorroeren. Suikerstroop met kaneel mengen met de overige grondstoffen. Controleer Brix 28-30.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 2

Stap 3

Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 3

Stap 4

Bouw de bak in lagen op en modelleer het ijs in uw huisstijl.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 4

Stap 5

Decoreer het ijs.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 5

Stap 6

Garnering van halve aardbeien en chocolade schotten van witte en ruby chocolade.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 6

Dossiers
Lees ook
Patisserie en ijs tijdens de Fabbri Demonstratie Dagen

Patisserie en ijs tijdens de Fabbri Demonstratie Dagen

In Duizel vonden op woensdag 30 mei en donderdag 31 mei de Fabbri Demonstratie Dagen plaats. Twee heren van het Italiaanse bedrijf Fabbri gaven in de werkruimte van De Smaak! van Hans Kennis een aantal demonstraties op het gebied van patisserie en ijs. De groothandel voor bakkerij- en ijsgrondstoffen Bakeplus was de initiator van dit evenement. De genodigden...

Recept van Bakeplus: Bananenijs met donker bier variegato

Recept van Bakeplus: Bananenijs met donker bier variegato

Speciaal voor Bakeplus klanten ontwikkelde IJsmanager John Brouwers een aantal unieke ijsrecepten. De demonstraties hiervan zijn op video vastgelegd, om de ijsbereider te inspireren en te voorzien van creatieve en opvallende ijssmaken, zoals Bananenijs met donker bier variegato. Het recept staat op de website van Bakeplus. In de onderstaande...

Van taart naar ijs: Red Velvet ijs

Van taart naar ijs: Red Velvet ijs

Het afgelopen jaar is de Red Velvet taart duidelijk op de kaart gezet. Een variant op deze prachtige rode taart mag in de ijsvitrine niet ontbreken. Red Velvet cakekruimels geven het ijs kleur en smaak. Ingrediënten: 4000 gram Melkmix 225 gram Red Velvet cake 20 gram Cortina Variegato 250 gram PreGel Red Velvet...