Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Recept Bakeplus IJS 2-2019

De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.

Tekst en foto's: Bakeplus

Benodigdheden

  • 3075 g Suikerstroop 40%
  • 750 g Water
  • 750 g Fruitlife Rabarberpuree (ontdooid)
  • 750 g IQF Aardbeien (ontdooid)
  • 125 g Aromitalia
  • Aardbeien pasta
  • 45 g Citroensap
  • 10 g Kaneel
  • 30 g Emulgator

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens het recept af.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 1

Stap 2

500 g suikerstroop opwarmen en toevoegen aan de kaneel. Goed doorroeren. Suikerstroop met kaneel mengen met de overige grondstoffen. Controleer Brix 28-30.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 2

Stap 3

Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 3

Stap 4

Bouw de bak in lagen op en modelleer het ijs in uw huisstijl.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 4

Stap 5

Decoreer het ijs.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 5

Stap 6

Garnering van halve aardbeien en chocolade schotten van witte en ruby chocolade.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 6

Dossiers
Lees ook
Fusie Slob Koudetechniek en Vink koeltechniek

Fusie Slob Koudetechniek en Vink koeltechniek

De fusie tussen Slob Koudetechniek en Vink koeltechniek in januari 2018 is tot nu toe succesvol verlopen. Door de huidige samenwerking kunnen klanten beter bediend worden, is er een breder productgamma en is de continuïteit voor de toekomst gewaarborgd. Beide bedrijven zijn al tientallen jaren actief in de markt van koel- en vriestechniek en - zoals...

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade ijs

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: de Ruby chocolade. Het unieke, fruitige smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100 procent afkomstig uit de Ruby cacaoboon. Ruby chocolade heeft een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen. Tekst en foto's: Bakeplus Stap 1 Variegato 2...

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffietijd - Variëren met de smaak van koffie in ijs

Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populair dranken in wereld, maar nergens wordt zo veel koffiegedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Nederlanders zijn dus echte koffieleuten. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed. In de ijssalon is koffie-ijs meestal wel te vinden, maar het is geen hardloper. Waarom...