Tips voor het interieur van een ijssalon

Luciano's_interieur

Een ijssalon oogt, omdat er gewerkt wordt met voedsel, vaak strak en hygiënisch. Hoe zorg je voor een aangename sfeer in de rest van ruimte? Interieurontwerper Martijn Gosen geeft tips. 

Gosen heeft heel wat projecten in de ambachtelijke ijssector op zijn naam staan, zoals IJssalon Luciano in Wassenaar en PUUR Tamminga in Veenendaal. Met het bedrijf King Kongs stort Gosen zich samen met art director Mehdi le Mair sinds drie jaar in heftige projecten in de hospitalitysector. Een aantal keer per jaar voegt hij een ijssalon of bakkerij aan zijn portfolio toe, dat hij opbouwt onder het label Binnenwerck.

Meer hospitality
In de salons probeert Gosen altijd een stukje hospitality te verwerken. Meer salons serveren naast ijs en koffie, ook ontbijt en lunch. Probeer een warme sfeer te creëeren. "Een sfeer die hen verleidt om plaats te nemen en een kop koffie met wat lekkers te bestellen", aldus Gosen.

Blijf wit gebruiken
Een salon kan zich van andere ijssalons onderscheiden met het interieur. Het traditionele strakke witte interieur maakt plaats volgens Gosen plaats voor iets warmere tinten. “Maar wel náást het wit. Je mag als ijsbereider best laten zien dat het een ruimte is waar ambachtelijk ijs wordt gemaakt en waar dus hygiënisch wordt gewerkt.”

Trends
Gosen gelooft niet in trends op kleurgebied. De interieurontwerper zoekt het meer in bijvoorbeeld wandbekleding en accessoires. Die kunnen in de loop van de tijd makkelijk worden aangepast.

Gelaagdheid
Gosen adviseert om in je interieur een bepaalde gelaagdheid aan te brengen. “Zo is de zaak van PUUR Tamminga redelijk strak, maar wordt de gast door een deels transparante scheidingswand tussen zitgelegenheid en winkel toch verleid tot extra aankopen.”

Meer weten over de tips van Martij Gosen? Lees dan het complete artikel in Vakblad IJs!, editie 44-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan.

 

 

Lees ook
Het huwelijksvermogensrecht

Het huwelijksvermogensrecht

Een wijziging in het huwelijksvermogensrecht levert bij ondernemers én juridische professionals nog veel onduidelijkheid op.

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.