Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Hidde de Brabander_foto Remko Kraaijeveld

Foto: Remko Kraaijeveld

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Hidde de Brabander is patissier, chocolatier, gespecialiseerd ijsbereider, auteur en bekend van onder
meer 24Kitchen en Koffietijd. Hij is een van de drie Meester Patissiers in Nederland. Maar bovenal is
hij gek op zijn vak. Een eigenschap die hij deelt met Jacques Vos, de manager van het IJscentrum. Met het oog op het naderende pensioen (najaar 2020) van Vos, startte begin dit jaar de zoektocht naar een geschikte
opvolger. Die werd gevonden in De Brabander.

De Brabander: “Het IJscentrum is een unieke opleiding in Nederland: ik heb er zelf ook opleidingen tot en met Gespecialiseerd IJsbereider gevolgd. Het is altijd mijn droom geweest om ooit in een schoolomgeving mijn kennis en kunde te delen met andere vakidioten. Die kans doet zich nu voor. Ik zie het als een schitterende uitdaging om van het IJscentrum een nog groter succes te maken dan het nu al is. Ik hoop nog een tijdlang fijn samen te kunnen werken met Jacques, die het fundament is van het IJscentrum. Als de tijd daar is, zal ik het stokje van hem overnemen. Mijn ambitie is om het erfgoed van Jacques te borgen en deze uit te bouwen en te verdiepen.”

Vos is uitermate content met De Brabander als zijn toekomstig opvolger. “Hidde is een topper, een Meester nota bene! Ik zie het als een cadeautje om mijn kennis en kunde met hem te mogen delen.” Na zijn pensioen zal Vos als adviseur verbonden blijven aan het IJscentrum.

Chocoladecentrum

De komende tijd trekken Vos en De Brabander samen op: om kennis te delen, bestaande cursussen te verdiepen, nieuwe cursussen te ontwikkelen en plannen te maken voor het verder uitbouwen van het IJscentrum. Zo zijn er concrete ideeën om een Chocoladecentrum in te richten, dat wordt gekoppeld aan het IJscentrum. Ook neemt Hidde plaats in het docententeam van het IJscentrum. De cursus IJsbereider start in oktober. Daarna volgt het complete cursusaanbod.

Voor meer informatie en aanmelden voor een opleiding, kijk op www.ijscentrum.nl.

Dossiers
Lees ook
De werking van dierlijke en plantaardige eiwitten

De werking van dierlijke en plantaardige eiwitten

Melkeiwitten geven smaak, structuur en body aan je ijs. Plantaardige eiwitten zijn in opkomst, ook ijsbereiders zijn er mee bezig. Als je elke dag vers ijs draait en het dezelfde dag verkoopt, kan een mix zonder eiwitten een alternatief zijn. Wat zijn eiwitten eigenlijk en welke functie hebben ze?

IJsbranche in de media - april 2022

IJsbranche in de media - april 2022

Het ijssalon is volle gang. Nieuwe IJssalons, drukke paasdagen, trends en langer open vanwege de ramadan. Wat kwam er afgelopen maand over de ijsbranche voorbij in de media?

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”