la Fève en Winefair introduceren wijnbonbons

MAASTRICHT - Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek en Winefair introduceren exclusieve wijnbonbons. Heesterbeek – winnaar van de lekkerste bonbon in Nederland – heeft samen met het la Fève-team vijf chocolaatjes van aperitief tot dessert samengesteld. De bonbonlijn is geïnspireerd op klassieke Franse gerechten.

Meesterwerken

La Fève chocolade en desserts verdeelt vanuit zijn atelier in Maastricht bonbons over heel Nederland, België en Duitsland. Het atelier produceert kleine handgemaakte meesterwerken. Door vernieuwde technieken en unieke vormen zijn de lekkernijen terug te vinden in diverse toprestaurants en exclusieve winkels.

Wijn

Bij elke bonbon die Geert-Jan ontwierp, hoort een exclusieve wijn. "Voor deze selectie deden we beroep op wijn- en gastronomiejournalist Frank van der Auwera", aldus Stefan Frissen, organisator van Winefair. "Zorgvuldig koos hij combinaties die de smaakpapillen doen prikkelen.”

Chocolademenu la-feve-1-300x200

  • Het resultaat van de samenwerking is het volgende chocolademenu:
  • 1. Apéritif / Amuse

Bonbon met een zachte gelei van champagne en komkommer met een chocolade ganache van oester en zeewater.

  • 2. Entrée

Bonbon met een zachte gelei van riesling en gebakken biologische ganzenlever met een chocolade ganache van zwarte truffel en rode bietjes.

  • 3. Entremet

Bonbon met een zachte gelei van chardonnay en saffraan met een chocolade ganache van Oosterschelde kreeft en venkel.

  • 4. Plat

Bonbon met een zachte gelei van cabernet-sauvignon met een chocolade ganache van de barbecue gegrilde entrecôte en een marshmallow van bearnaise saus.

  • 5. Dessert au fromage

Bonbon met een zachte gelei van rode port met een chocolade ganache van Roquefort en een stukje gekonfijte peer.

Lees ook
Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Tijdens de Dragons' Den uitzending van 15 april wist ondernemer Maarten Coumans 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce platform Local Heroes. Met dit platform kunnen consumenten online boodschappen doen bij lokale onderners, zoals de slager, bakker en visspecialist.

La Fève presenteert tweede editie Sterrenbonbons

La Fève presenteert tweede editie Sterrenbonbons

Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van La Fève in Maastricht lanceert de tweede editie van zijn Sterrenbonbons. Hij ontwikkelde de Sterrenbonbons in samenwerking met tien sterrenchefs. In elke bonbon is de signatuur van de chef te proeven. Meesterkok Toine Hermsen nam de eerste doos in ontvangst.

Feestelijk aan  tafel met ijs(desserts)

Feestelijk aan tafel met ijs(desserts)

Ambachtelijke bakkers en slagers doen tegen het einde van het jaar goede zaken met fantastische producten voor de feestdagen. Ook voor ijsbereiders liggen er in deze periode mooie kansen.