la Fève en Winefair introduceren wijnbonbons

MAASTRICHT - Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek en Winefair introduceren exclusieve wijnbonbons. Heesterbeek – winnaar van de lekkerste bonbon in Nederland – heeft samen met het la Fève-team vijf chocolaatjes van aperitief tot dessert samengesteld. De bonbonlijn is geïnspireerd op klassieke Franse gerechten.

Meesterwerken

La Fève chocolade en desserts verdeelt vanuit zijn atelier in Maastricht bonbons over heel Nederland, België en Duitsland. Het atelier produceert kleine handgemaakte meesterwerken. Door vernieuwde technieken en unieke vormen zijn de lekkernijen terug te vinden in diverse toprestaurants en exclusieve winkels.

Wijn

Bij elke bonbon die Geert-Jan ontwierp, hoort een exclusieve wijn. "Voor deze selectie deden we beroep op wijn- en gastronomiejournalist Frank van der Auwera", aldus Stefan Frissen, organisator van Winefair. "Zorgvuldig koos hij combinaties die de smaakpapillen doen prikkelen.”

Chocolademenu la-feve-1-300x200

  • Het resultaat van de samenwerking is het volgende chocolademenu:
  • 1. Apéritif / Amuse

Bonbon met een zachte gelei van champagne en komkommer met een chocolade ganache van oester en zeewater.

  • 2. Entrée

Bonbon met een zachte gelei van riesling en gebakken biologische ganzenlever met een chocolade ganache van zwarte truffel en rode bietjes.

  • 3. Entremet

Bonbon met een zachte gelei van chardonnay en saffraan met een chocolade ganache van Oosterschelde kreeft en venkel.

  • 4. Plat

Bonbon met een zachte gelei van cabernet-sauvignon met een chocolade ganache van de barbecue gegrilde entrecôte en een marshmallow van bearnaise saus.

  • 5. Dessert au fromage

Bonbon met een zachte gelei van rode port met een chocolade ganache van Roquefort en een stukje gekonfijte peer.

Lees ook
Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Inspiratie in coronatijd: met een doos met bonbons op tafel en de Engelse patissier Graham Mairs op het computerscherm stimuleren Vipam en Irca Nederlandse banketbakkers om nieuwe producten uit te proberen. “Hij geeft cacao echt de hoofdrol.”

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won vandaag tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon. Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor. Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door het Nederlands PatisserieTeam.

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.