Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

Sigep 2021

De 44e editie van Sigep vindt plaats van 21 tot en met 25 januari 2023. Het Expo Centre in het Italiaanse Rimini staat die dagen volledig in het teken van ijs, banket, brood, chocolade en koffie. Vakblad IJs geeft vijf redenen om deze beurs te bezoeken.

1.Inspiratie
Op Sigep vertonen ongelofelijk veel experts hun kunsten. Bij de stands van grote merken geven chefs op alle dagen op verschillende terreinen demonstraties. Daarnaast worden er elk jaar meerdere wedstrijden georganiseerd. Die kun je bezoeken om de ijsbereiders, patissiers, chocolatiers en barista’s live aan het werk te zien. Van scholieren tot junioren en gerenommeerde namen.

2. Alles is er
En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook álles. Kijk, ijsmachines, vriezers, vitrines en ingrediënten, dat verwacht je. Verpakkingen, tassen, bedrijfskleding en mallen voor chocola ook nog wel. Maar dan gaan we verder met de aankleding van een winkel, vliegenlampen, buitendecoratie, schoonmaakgerei, zeepdispensers, bestelwagens, ijskarren, spuitmondjes, receptenboeken, serviezen, et cetera.

Kortom Sigep is de beste plek om je te oriënteren als je wilt beginnen, uitbreiden, restylen of om je gewoon lekker te vergapen.

3. Proeven
Niet ontbijten, niet lunchen, niet dineren, want van de koffie tot de pannetone en de pizza; je kunt de hele dag proeven. En ja natuurlijk vooral heel veel ijs. Tot je er bijna genoeg van krijgt…

4. Combineren
Blurring heet het en Sigep weet er alles van. Op de grootste ijsbeurs ter wereld zijn ijs, patisserie, chocolade en koffie in allerlei combinaties te zien. Maar ook pizza, verschillende soorten brood en wijn worden ermee gecombineerd. Door de voorbeelden die je hier voorgeschoteld krijgt, kan het zomaar zijn dat je bij thuiskomst je assortiment gaat uitbreiden of het pand van de buren overneemt om een deel horeca aan je ijssalon toe te voegen.

5. Contacten
Uiteraard is een beurs voor contacten. Sigep trekt bezoekers en exposanten uit de hele wereld en op heel veel plekken zijn de Nederlandse vertegenwoordigers van Italiaanse en andere buitenlandse merken aanwezig om informatie te geven of gelijk zaken te doen.

Tot slot nog één extra tip
Ga meerdere dagen, want er is zo ontzettend veel te zien en te doen. Pik zeker een paar workshops en wedstrijden mee. En sluit af op woensdag, want dan is de grote drukte voorbij, kun je overal goed bij en zijn de standhouders in een goed humeur omdat de meeste zaken gedaan zijn en het einde in zicht is.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan hier gratis in voor de beurs.

Lukt het niet om naar Italië af te reizen? In Vakblad IJs verschijnt een uitgebreid verslag van de beurs. Sluit dan abonnement af en ontvang vier keer per jaar Vakblad IJs.

Ja, ik neem een abonnement

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Het chocolademerk Coco & Sebas neemt zestien winkels van Leonidas over. Het Brabantse bedrijf heeft overeenstemming bereikt over de doorstart van de locaties met de curator van Handelsonderneming Min B.V., die de Leonidas-winkels exploiteerde. Ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels krijgen een doorstart. Ook het hoofdkantoor en de...

Gelato Festival start in België

Gelato Festival start in België

De eerste Europese stop van de Gelato Festival World Masters start in België. Op 7 februari organiseert Carpigiani Benelux in Zandhoven de eerste wedstrijd waarbij Belgische ijsbereiders zich kunnen kwalificeren voor de Europese finale.

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Cursus Basis Chocoladebereider bij het IJscentrum

Begin maart organiseert het IJscentrum voor de eerste keer de cursus Basis Chocoladebereider. “Vanuit ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum.