la Fève en Winefair introduceren wijnbonbons

MAASTRICHT - Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek en Winefair introduceren exclusieve wijnbonbons. Heesterbeek – winnaar van de lekkerste bonbon in Nederland – heeft samen met het la Fève-team vijf chocolaatjes van aperitief tot dessert samengesteld. De bonbonlijn is geïnspireerd op klassieke Franse gerechten.

Meesterwerken

La Fève chocolade en desserts verdeelt vanuit zijn atelier in Maastricht bonbons over heel Nederland, België en Duitsland. Het atelier produceert kleine handgemaakte meesterwerken. Door vernieuwde technieken en unieke vormen zijn de lekkernijen terug te vinden in diverse toprestaurants en exclusieve winkels.

Wijn

Bij elke bonbon die Geert-Jan ontwierp, hoort een exclusieve wijn. "Voor deze selectie deden we beroep op wijn- en gastronomiejournalist Frank van der Auwera", aldus Stefan Frissen, organisator van Winefair. "Zorgvuldig koos hij combinaties die de smaakpapillen doen prikkelen.”

Chocolademenu la-feve-1-300x200

  • Het resultaat van de samenwerking is het volgende chocolademenu:
  • 1. Apéritif / Amuse

Bonbon met een zachte gelei van champagne en komkommer met een chocolade ganache van oester en zeewater.

  • 2. Entrée

Bonbon met een zachte gelei van riesling en gebakken biologische ganzenlever met een chocolade ganache van zwarte truffel en rode bietjes.

  • 3. Entremet

Bonbon met een zachte gelei van chardonnay en saffraan met een chocolade ganache van Oosterschelde kreeft en venkel.

  • 4. Plat

Bonbon met een zachte gelei van cabernet-sauvignon met een chocolade ganache van de barbecue gegrilde entrecôte en een marshmallow van bearnaise saus.

  • 5. Dessert au fromage

Bonbon met een zachte gelei van rode port met een chocolade ganache van Roquefort en een stukje gekonfijte peer.

Lees ook
Masterclass Desserts - Danny Jansen

Masterclass Desserts - Danny Jansen

Met meer dan 130 recepten staat er in Masterclass Desserts voor elke lekkerbek wat wils. En elke bakker en patissier kan er inspiratie in vinden.

Toppatissiers bij Pastryschool040

Toppatissiers bij Pastryschool040

Binnenkort geven twee toppatissiers een gastles bij Pastryschool040. Op 1 en 2 juli geeft Marike van Beurden de training plated dessert. In het najaar, op 9 en 10 september is Jordi Puigvertcolomer aan de beurt.

Workshop bonbons verpakken bij Beko

Workshop bonbons verpakken bij Beko

Hoe pak je een bonbondoosje netjes in? Hierover gaf Beko Verpakkingen dit voorjaar een speciale workshop. Vanwege het succes en de enthousiaste reacties van de deelnemers organiseert Beko dit najaar deze workshop nog eens vier keer.