Jaarlijks ijsseminar Laan Heiloo komt eraan

ijsseminar

Laan Heiloo organiseert van 7 tot en met 11 november een ijsseminar. Het is de zestiende editie van dit jaarlijks terugkerende ijsseminar. “Samen met partner Carpigiani Ambachtelijk Benelux en MEC3 geven we boeiende, inspiratievolle en leerzame workshops”, aldus Laan Heiloo.

Met het ijsseminar richt Laan Heiloo zich zowel op de beginnende als de ervaren ijsbereider. “Met verschillende programma’s kunnen we inspelen op de kennis die u al bezit en deze uitbreiden. Bovenal willen we u inspireren en motiveren om een stap verder te maken in het vak.”

Het programma bestaat uit drie soorten workshops.

  • Programma ervaren ijsbereider op maandag 7 of dinsdag 8 november (1 dag)
    Wilt u uw kennis nog verder uitbreiden op het gebied van ijsbereiding? En uw creativiteit in ijscreaties verder ontwikkelen? Deze dag gaan we dieper in op de theorie, draaien we diverse ijssmaken en gaan we verschillende ijscreaties maken. Laat u vooral inspireren tijdens dit 1-daagse seminar.
  • Programma boerenijs bereider op woensdag 9 november (1 dag) (VOL)
    Deze dag is interessant voor ijsbereiders die met lokale producten ambachtelijk ijs wil bereiden of hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Deze dag zoomen we in op het verwerken van verschillende soorten melk in ijsrecepten en komen creatieve smaken aan bod die bij uitstek passen bij een boerenbedrijf.
  • Programma startende ijsbereider donderdag 10 en vrijdag 11 november (1,5 dag)
    Wilt u leren hoe u echt ambachtelijk ijs maakt? En vertrouwd raken met onderwerpen als grondstoffen, recepturen, hygiëne, onderhoud en werking ijsbereidingsapparatuur en vitrines? Dan is deze cursus voor de startende ijsbereider echt iets voor u!

Ga voor meer informatie naar de website van Laan Heiloo. Hier kunnen belangstellenden zich ook inschrijven voor het seminar.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.

IJsontbijt en wedstrijden tijdens eerste dag IJs-Vak

IJsontbijt en wedstrijden tijdens eerste dag IJs-Vak

De eerste dag van IJs-Vak zit er alweer bijna op. Deze dag had een boordevol programma met veel activiteiten op het IJsplein. Zo konden bezoekers genieten van het ijsontbijt en gingen ijsbereiders de strijd aan om de Gouden IJsspatel en de Meesterlijke Smaak.

Introductie Cash-it zelfscan kassa op Bakkersvak

Introductie Cash-it zelfscan kassa op Bakkersvak

Marti Orbak Software en Evers Kassasystemen introduceren op Bakkersvak de Cash-it zelfscan kassa voor de bakkerij. Bij deze betaalzuil kunnen klanten snel en gemakkelijk zelf producten afrekenen.