IJsbereiders bereiden zich voor op nieuwe Hygiënecode

Nieuwe Hygiënecode ijsbereiding

Op 1 maart gaat de nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding van kracht. Dat houdt in dat vanaf die datum de NVWA deze Hygiënecode handhaaft.

De vorige Hygiënecode stamt uit 2011 en was toe aan een aantal updates en wijzigingen. De nieuwe Hygiënecode is praktischer dan de vorige versie en is uitgebreid met onder andere een handige checklist voor de interne audit, die vanaf 1 maart jaarlijks verplicht is. Codehouder Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet de bezoekers van de site al druk klikken op de downloadbutton. Leden van de vereniging ontvangen een korting van 50 euro. Op de website www.ambachtelijkijscentrum.nl vind je naast de Hygiënecode verder extra downloads met handige formulieren en overzichten. Een extra service van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Hygiënecode 2020:  Musthave voor de ijsbereider

Hygiënecode 2020: Musthave voor de ijsbereider

Nog één laatste goedkeuring en dan is het officieel: de Hygiënecode voor de Ambachtelijke IJsbereiding is gereed. De huidige HACCP-handleiding stamt uit 2011. Inspectiebedrijf en ontwikkelaar van de hygiënecode Houwers Groep gaf tijdens kennisevent Ice This Day een sneak preview.

Workshops, netwerken en oldtimers tijdens Ice This Day 2019

Workshops, netwerken en oldtimers tijdens Ice This Day 2019

17 september is het weer tijd voor Ice This Day, de jaarlijkse kennisdag van het Ambachtelijk IJscentrum. Op het programma staan leerzame en inspirerende workshops, tijd om te netwerken en de mogelijkheid om een indrukwekkende oldtimer-collectie te bekijken.

Ice this Day

Ice this Day

Ice this Day is de jaarlijkse kennisdag van het Ambachtelijk IJscentrum vol workshops en interessante presentaties. Dit jaar vindt deze op 25 september plaats. Programma Het IJscentrum is druk bezig met het invullen van het programma. De presentatie van het sensorisch onderzoek staat alvast ingepland. Als de NVWA meewerkt kan ook de herziene hygienëcode...