Hygiënecode 2020: Musthave voor de ijsbereider

ijs_pexels

Foto: Pexels Nog één laatste goedkeuring en dan is het officieel: de Hygiënecode voor de Ambachtelijke IJsbereiding is gereed. De huidige HACCP-handleiding stamt uit 2011. Inspectiebedrijf en ontwikkelaar van de hygiënecode Houwers Groep gaf tijdens kennisevent Ice This Day een sneak preview. Met enkele nieuwe onderdelen e...
Dossiers
Lees ook
Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

Lees hier de Hygiënespecial 2020

Lees hier de Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. Daarin lees je over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen. Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent moet...

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.