Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJssalon Pinoccio

Pinnoccio_foto AMb Ijscentrum

Foto: Ambachtelijk IJscentrum

‘Liefst laten we iedereen ons ijs proeven’

Na een zomerpauze (noem het gerust coronapauze) pakte de jury van de IJssalon van het Jaar-verkiezing in augustus en september de notitieblokken op om de genomineerden te bezoeken. Inmiddels zijn alle vijf kanshebbers beoordeeld, door zowel de vakjury als een inspecteur voedselveiligheid & hygiëne. Hoe staan de deelnemers zelf in de wedstrijd? We gaan een voor een bij ze langs. Deze keer Sanne Smit van IJssalon Pinoccio in Heiloo.

Hoi Sanne, hoe verliep het jurybezoek?

“Op 25 augustus stonden er plotseling twee heren in de winkel. Dat was wel even schrikken, want het is natuurlijk heel spannend als je ineens beoordeeld wordt. We hebben een leuk gesprek gehad over het ijsseizoen, maar ook hoe het ijsseizoen in coronatijd verliep.”

Dit jaar bestaat de jury uit ‘bekende gezichten’: leden van de wedstrijdcommissie. Wat vind je daarvan?

“Ik vond het wel prettig om bekende gezichten te zien. Tijdens de wedstrijd om de Gouden IJsspatel begin maart hebben we elkaar al even gesproken. Het is leuk om de wedstrijd weer even aan te kunnen halen.”

Heb je nog dingen anders gedaan voor deze verkiezing? Om meer kans te maken op de titel IJssalon van het Jaar?

“De jury kwam langs tijdens een drukke periode. We hebben dan sowieso de vitrine volledig gevuld met zoveel mogelijk volle bakken ijs. Maar voor de wedstrijd hebben we er inderdaad wel wat extra aandacht aan besteed. De bakken zaten élke dag vol. Normaal gesproken serveren we ijscoupes en koffie aan tafel. Vanwege corona doen we dat nu tijdelijk niet en hebben we, omdat we niet meer achter de vitrines vandaan komen, niet meer dagelijks een schortje voor. Tijdens de periode dat de jury langskon komen deden we dit wel.”

Enig idee van hoe de jury dacht? Of was het 100% pokerface?

“De jury liet helaas niets los over onze ijssalon ten opzichte van andere ijssalons. Wel lieten ze weten onze zaak mooi te vinden. Dat is natuurlijk heel leuk om te horen van mensen die al zoveel ijssalons van binnen hebben gezien.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

Ijssalon Pinnocio_IJscentrum

Foto's: Ambachtelijk IJscentrum

In hoeverre is er gelet op de toepassing van coronamaatregelen?

“We hebben zelf toegelicht hoe we omgaan met de maatregelen.”

In hoeverre speelt de IJssalon van het Jaar-verkiezing binnen IJssalon Pinoccio?

“Het hele seizoen zijn we er mee bezig. We hebben het er dagelijks over met onze klanten. Ze zien de stickers van de nominatie al op de ramen staan. We vertellen het verhaal van onze podiumplaats tijdens de Gouden IJsspatel. Ook hebben we bij het kersenijs een bordje laten maken, waar op staat dat we tweede zijn geworden. We plaatsen posts op onze social media-kanalen over de prijs en de nominatie. Ook gaven we een week lang bij elk ijsje een gratis bol kersenijs weg. We willen het natuurlijk iedereen laten proeven!”

Heeft de coronasituatie de wedstrijd erg beïnvloed?

“Jazeker. De uitslag zou natuurlijk al dit ijsseizoen bekend worden en dat gaat nu volgend seizoen gebeuren. Ook vonden we de promotie soms wel lastig. We willen het liefst de nominatie in alle kranten volop promoten, maar we moeten ons ook aan de richtlijnen houden. Daarom deden we wel promotie in het voorseizoen, maar in het hoogseizoen iets minder. Het geeft een dubbel gevoel: vertellen dat iedereen naar je ijssalon moet komen om het heerlijke ijs te proeven, terwijl het tegelijkertijd niet de bedoeling is dat er teveel mensen in of om de winkel zijn. We willen het goede voorbeeld geven en willen absoluut geen slechte reputatie. Daarom hebben we ervoor gekozen om in het hoogseizoen wat meer pas op de plaats te maken.”

IJssalon Pinoccio blijft geopend tot en met de Kerst. Vanaf nu is het (beperkte) aanbod ijssmaken aangevuld met ijstaarten, wafels, poffertjes, ijslolly’s en warme chocolademelk. Pinoccio bezorgt ook! Zo kun je evengoed genieten van het ijs, zonder risico te lopen.

IJssalon Pinoccio heeft vestigingen in Heiloo, Bergen en Schoorl.

Lees ook
Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol ijssalons aan

Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol ijssalons aan

Het kabinet kondigde 13 oktober nieuwe coronamaatregelen aan en stelde een gedeeltelijke lockdown in. Daarom past de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het coronaprotocol voor ijssalons weer aan.

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...