Nieuws

Eerste winnares Junior Gelato Festival bekend

Junior Gelato Festival
Foto: Carpigiani

Woensdag 21 november hield Carpigiani de eerste editie van de ‘Junior Gelato Festival Challenge’. De winnares was de 19-jarige Jana Jansen.

Jana Jansen van de Banketbakkerij en Chocoladebewerking van Kogeka in Geel werd afgelopen woensdag de eerste Belgisch Junior Kampioen ‘ijs bereiden’. Ze nam deel met haar eigen creatie; het ‘Pecan Caramel’-ijsje. Het zilver ging naar Xena van Houtven met het ijs ‘Yoghurt Blueberries’ en de smaak ‘Watermelon & Rosemary’ gemaakt door Giuliano Boordonaro en Nissrine Mezian won brons.

Eerste keer

Het was de eerste keer dat organisator Carpigiani het Ambachtelijk Benelux Junior Gelato Festival Challenge organiseerde. Jana was de enige deelneemster van Kogeka uit Geel.

De jury zwichtte massaal voor Jana’s pecan-caramel ijs. “Ik heb toch behoorlijk wat moeten oefenen want dit is niet de manier van ijs bereiden zoals we dat tot nu toe hebben geleerd op school. Ik wist op voorhand niet zo goed wat ik moest verwachten en toen ik hier al die mooie creaties zag, werd het helemaal spannend.”, zegt de winnares. “Wat ben ik ontzettend blij met deze Belgische titel. Eerlijk: ik vond mijn smakencombinatie van pecannoten en gezouten karamel met de versiering van chocolade bollen ‘on top’ ook wel heel geslaagd.”. Er werd haar ook gevraagd of een ijssalon haar ambitie voor de toekomst is. Haar antwoord: “Na deze overwinning misschien wel, maar dan het liefst gecombineerd met nog iets anders van patisserie.”

Carpigiani Gelato Festival Challenge

Andere jaren organiseerde Carpigiani alleen een ‘gewone’ Gelato Festival Challenge. De professionele jury beoordeelt de kandidaten bij deze challenge op de categorieën smaakcombinatie van het ijs, presentatie en opmaak, structuur van het ijs en de algehele creativiteit. Degene die deze elementen het beste hebben uitgevoerd maken kans op één van de twee titels: de winnaars-titel en de ‘Next Generation’ titel

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *