Eerste winnares Junior Gelato Festival bekend

voor bericht junior gelato festival bew

Woensdag 21 november hield Carpigiani de eerste editie van de ‘Junior Gelato Festival Challenge’. De winnares was de 19-jarige Jana Jansen.

Jana Jansen van de Banketbakkerij en Chocoladebewerking van Kogeka in Geel werd afgelopen woensdag de eerste Belgisch Junior Kampioen ‘ijs bereiden’. Ze nam deel met haar eigen creatie; het ‘Pecan Caramel’-ijsje. Het zilver ging naar Xena van Houtven met het ijs ‘Yoghurt Blueberries’ en de smaak ‘Watermelon & Rosemary’ gemaakt door Giuliano Boordonaro en Nissrine Mezian won brons.

Eerste keer

Het was de eerste keer dat organisator Carpigiani het Ambachtelijk Benelux Junior Gelato Festival Challenge organiseerde. Jana was de enige deelneemster van Kogeka uit Geel.

De jury zwichtte massaal voor Jana’s pecan-caramel ijs. “Ik heb toch behoorlijk wat moeten oefenen want dit is niet de manier van ijs bereiden zoals we dat tot nu toe hebben geleerd op school. Ik wist op voorhand niet zo goed wat ik moest verwachten en toen ik hier al die mooie creaties zag, werd het helemaal spannend.”, zegt de winnares. “Wat ben ik ontzettend blij met deze Belgische titel. Eerlijk: ik vond mijn smakencombinatie van pecannoten en gezouten karamel met de versiering van chocolade bollen ‘on top’ ook wel heel geslaagd.”. Er werd haar ook gevraagd of een ijssalon haar ambitie voor de toekomst is. Haar antwoord: “Na deze overwinning misschien wel, maar dan het liefst gecombineerd met nog iets anders van patisserie.”

Carpigiani Gelato Festival Challenge

Andere jaren organiseerde Carpigiani alleen een ‘gewone’ Gelato Festival Challenge. De professionele jury beoordeelt de kandidaten bij deze challenge op de categorieën smaakcombinatie van het ijs, presentatie en opmaak, structuur van het ijs en de algehele creativiteit. Degene die deze elementen het beste hebben uitgevoerd maken kans op één van de twee titels: de winnaars-titel en de ‘Next Generation’ titel

Lees ook
De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon...

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari,  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste. Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen...

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat. De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd...