Eerste winnares Junior Gelato Festival bekend

voor bericht junior gelato festival bew

Woensdag 21 november hield Carpigiani de eerste editie van de ‘Junior Gelato Festival Challenge’. De winnares was de 19-jarige Jana Jansen.

Jana Jansen van de Banketbakkerij en Chocoladebewerking van Kogeka in Geel werd afgelopen woensdag de eerste Belgisch Junior Kampioen ‘ijs bereiden’. Ze nam deel met haar eigen creatie; het ‘Pecan Caramel’-ijsje. Het zilver ging naar Xena van Houtven met het ijs ‘Yoghurt Blueberries’ en de smaak ‘Watermelon & Rosemary’ gemaakt door Giuliano Boordonaro en Nissrine Mezian won brons.

Eerste keer

Het was de eerste keer dat organisator Carpigiani het Ambachtelijk Benelux Junior Gelato Festival Challenge organiseerde. Jana was de enige deelneemster van Kogeka uit Geel.

De jury zwichtte massaal voor Jana’s pecan-caramel ijs. “Ik heb toch behoorlijk wat moeten oefenen want dit is niet de manier van ijs bereiden zoals we dat tot nu toe hebben geleerd op school. Ik wist op voorhand niet zo goed wat ik moest verwachten en toen ik hier al die mooie creaties zag, werd het helemaal spannend.”, zegt de winnares. “Wat ben ik ontzettend blij met deze Belgische titel. Eerlijk: ik vond mijn smakencombinatie van pecannoten en gezouten karamel met de versiering van chocolade bollen ‘on top’ ook wel heel geslaagd.”. Er werd haar ook gevraagd of een ijssalon haar ambitie voor de toekomst is. Haar antwoord: “Na deze overwinning misschien wel, maar dan het liefst gecombineerd met nog iets anders van patisserie.”

Carpigiani Gelato Festival Challenge

Andere jaren organiseerde Carpigiani alleen een ‘gewone’ Gelato Festival Challenge. De professionele jury beoordeelt de kandidaten bij deze challenge op de categorieën smaakcombinatie van het ijs, presentatie en opmaak, structuur van het ijs en de algehele creativiteit. Degene die deze elementen het beste hebben uitgevoerd maken kans op één van de twee titels: de winnaars-titel en de ‘Next Generation’ titel

Lees ook
Open House PreGel Benelux

Open House PreGel Benelux

Op maandag 10 februari organiseert PreGel Benelux haar jaarlijks terugkerende Open House. PreGel is een Italiaans familiebedrijf dat vandaag de dag uitgegroeid is tot wereldleider op het gebied van ingrediënten voor ijs en patisserie. Verspreid over de hele wereld heeft het bedrijf meer dan 20 filialen en 25 International Training Centers.

Jaaroverzicht: prijswinnaars 2019

Jaaroverzicht: prijswinnaars 2019

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Bakkers in bedrijf en Vakblad IJs! helpen een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wie ging er met welke prijs vandoor?

Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

Houwers Groep trekt door het land met Hygiënecode IJs

De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding wordt 1 maart 2020 van kracht. Om ondernemers bij te spijkeren over deze nieuwe hygiënecode, organiseren de inspecteurs van Houwers Groep open trainingen door het hele land. De nieuwe Hygiënecode, die vanaf week 51 beschikbaar komt, is aangepast aan de vernieuwde wetgeving. Daarnaast bevat...