De ijsstrends in Italië

Italiaans team gelato world cup

Foto: Sigep

In Italië is het volop zomer. De organisatie van SIGEP, de bekende ijsbeurs in Italië, zet daarom de laatste trends in op een rijtje. Wat gebeurt er op ijsgebied in Rimini?

Ambachtelijk ijs is een populair product in Italië. Claudio Pica, secretaris van de Italian Gelato Makers Association, verwacht dat de verkoop van ijs in Italië gedurende de maand augustus met 15 procent toe zal nemen. De grote trend is volgens Pica alcoholisch sorbetijs, met name de combinaties watermeloen/rum en limoen/vodka. "Dit zijn complexe combinaties om te maken", zegt Pica. "Dat betekent dat ijsbereiders hun kennis en kunde blijven ontwikkelen."

Sonia Balacchi, winnares Pastry Queen 2012, sluit op deze trend aan met haar stranddessert Gradisca. Het dessert bestaat uit drie soesjes gevuld met roomijs op een knappertje dat smaakt naar cirus. Het geheel wordt geserveerd op een stokje. Met de heldere kleuren en authentieke smaak past het dessert volgens Balacchi perfect bij de vakantiemaand augustus.

Gelato World Cup

Ook het Italiaanse team voor de Gelato World Cup doet mee aan de trend. Zij suggereren Gelato Italia, een coupe van watermeloen, meloen en limoen, voor de maand augustus. Meesterijsbereider Beppe Tonon, teamtrainer en bekend vanwege zijn decoraties en sculpturen van fruit. "We hebben voor de smaak limoen toegevoegd aan de watermeloen en meloen."

Het Italiaanse team is druk bezig met de voorbereidingen voor de Gelato World Cup. Het team bestaat naast trainer Beppe Tonon uit Eugenio Morrone, Massimo Carnio, Marco Martinelli and Ciro Chiummo.

Dossiers
Lees ook
Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Vipam gaat samenwerken met Beko en Veenhuizen Groep. Beko wordt distributiepartner van de producten van Babbi. Veenhuizen Groep wordt ambassadeur van Babbi en gaat de producten gebruiken tijdens demonstraties. Samenwerking met Beko Babbi is een hoogwaardig Italiaans ijsgrondstoffenmerk. Vipam is sinds 2017 exclusief verdeler van deze producten. Door...

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Italië wint Gelato World Cup 2020

Italië wint Gelato World Cup 2020

Italië won 22 januari de negende editie van de Gelato World Cup. De tweede plaats was voor Japan en de derde voor Argentinië. De wedstrijd vond plaats tijdens vakbeurs Sigep. Er deed geen Nederlands team mee aan deze wedstrijd.