De ijsstrends in Italië

Italiaans team gelato world cup

Foto: Sigep

In Italië is het volop zomer. De organisatie van SIGEP, de bekende ijsbeurs in Italië, zet daarom de laatste trends in op een rijtje. Wat gebeurt er op ijsgebied in Rimini?

Ambachtelijk ijs is een populair product in Italië. Claudio Pica, secretaris van de Italian Gelato Makers Association, verwacht dat de verkoop van ijs in Italië gedurende de maand augustus met 15 procent toe zal nemen. De grote trend is volgens Pica alcoholisch sorbetijs, met name de combinaties watermeloen/rum en limoen/vodka. "Dit zijn complexe combinaties om te maken", zegt Pica. "Dat betekent dat ijsbereiders hun kennis en kunde blijven ontwikkelen."

Sonia Balacchi, winnares Pastry Queen 2012, sluit op deze trend aan met haar stranddessert Gradisca. Het dessert bestaat uit drie soesjes gevuld met roomijs op een knappertje dat smaakt naar cirus. Het geheel wordt geserveerd op een stokje. Met de heldere kleuren en authentieke smaak past het dessert volgens Balacchi perfect bij de vakantiemaand augustus.

Gelato World Cup

Ook het Italiaanse team voor de Gelato World Cup doet mee aan de trend. Zij suggereren Gelato Italia, een coupe van watermeloen, meloen en limoen, voor de maand augustus. Meesterijsbereider Beppe Tonon, teamtrainer en bekend vanwege zijn decoraties en sculpturen van fruit. "We hebben voor de smaak limoen toegevoegd aan de watermeloen en meloen."

Het Italiaanse team is druk bezig met de voorbereidingen voor de Gelato World Cup. Het team bestaat naast trainer Beppe Tonon uit Eugenio Morrone, Massimo Carnio, Marco Martinelli and Ciro Chiummo.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
De eetbare ijslepels van Ecopoon

De eetbare ijslepels van Ecopoon

Ecopoon lanceert dit voorjaar een nieuwe eetbare lepel. De Glacette is speciaal ontwikkeld voor desserts en ijssalons. Onlangs haalde de Belgische producent van eetbare en ecologische lepels meer dan een half miljoen euro op voor verdere uitbreiding.

Zo werkt alcohol in je ijs

Zo werkt alcohol in je ijs

Steeds meer ijsbereiders zijn benieuwd naar de mogelijkheden om alcohol in het ijs te verwerken. Wat is het effect en hoe zorg je voor balans in je receptuur? Dat vergt ‘puzzelwerk’. Houd je hoofd daarom helder als je met alcohol in ijs aan de slag gaat.

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Morgen, op 6 maart vindt tijdens IJs-Vak op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden Creatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.