Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursus Ijsbereider_foto ijscentrum

Foto: IJscentrum

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Cursus IJsbereider

Na de zomervakantie start het IJscentrum direct met de populaire weektraining IJsbereider. “Deze is altijd volgeboekt!”, aldus het IJscentrum. Daarnaast staan er ook vier reguliere lichtingen IJsbereider, van één cursusdag in de week, op het programma.

Op veler verzoek heeft het IJscentrum ook de beide cursussen Gespecialiseerd IJsbereider (Vaktechniek en Technologie) weer op de kalender gezet. “Slaag je voor beide examens, dan ben jij Gespecialiseerd IJsbereider en weer een stapje dichter bij de Meestertitel.”

Specials

Daarnaast staan er voor dit najaar verschillende specials ingepland. De inmiddels vertrouwde specials Suikerreductie, Vegan IJs en Bindmiddelen & Emulgatoren keren terug. Daarnaast komt er ook een nieuwe special: Alcohol in ijs. Meer informatie over deze cursus volgt, maar ijsbereiders kunnen alvast hun interesse kenbaar maken.

Meesterlijke ijstaarten

En tot slot heeft het IJscentrum SVH Meesterijsbereider Nils Hendrikse weer weten te porren voor een Meesterlijke ijstaartencursus. Deze keer met het thema najaar. Ook hier wordt binnenkort meer over bekend.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Lees ook
Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

Herman Cooijmans, chef kok en eigenaar van Restaurant EDEN* in Valkenswaard, ontwikkelde de afgelopen jaren een ijscalculator. Deze app genereert voor elke gewenste smaak een ijsrecept. “Zo kan ik gekke ingrediënten en smaakstoffen toevoegen.”

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.