Belgische ijsbereiders strijden om nationale titel

22 februari 2024 Redactie Vakblad IJs Carpigiani
Volgende week, op 27 februari gaat Carpigiani Ambachtelijk Benelux samen met voeding groothandel Ranson, op zoek naar de beste ijsbereider van België tijdens de Belgium Gelato Festival Challenge. Deze wedstrijd vindt plaatst tijdens de Icedays, een tweedaags evenement in het teken van de nieuwste ijssmaken en -trends.

De wedstrijdorganisatie belooft een spannende strijd tussen Vlaamse en Waalse kandidaten. Zij strijden niet alleen om de Belgische titel, maar ook om een ticket voor de Europese finale van de Gelato Festival World Masters in 2025.

De deelnemers draaien live hun ijs. Een vakjury keurt alle smaken. Dit jaar bestaat deze jury uit: Bruno Van Vaerenbergh (Culinair consultant Debic), Sofie Dumont (TV-chef), Dylan Vandenberge (Boury) en Gill Walschap (Zoet By Gill).  

Djordy van Kemseke won de voorgaande editie. Dinsdagmiddag 27 februari weten we wie hem opvolgt.

Altijd op de hoogte blijven?