Vakblad IJs! - editie 51

Vakblad IJs 51-2020

In deze editie

  • Grondstof belicht: stracciatella
  • Meer online én meer persoonlijk contact
    Bedrijfsinformatie
  • Zo pakt IJssalon Lo Solé de coronacrisis aan
  • Variëren met variegato
  • IJs en oliebollen, een gouden combinatie
    Bedrijfsinformatie
  • De toegevoegde waarde van etikettering
  • Cookie dough chunks onderscheidend
    Bedrijfsinformatie
  • IJssalon in internationale wijk Brussel
  • Maak aanwezigheid van allergenen visueel
  • Creatief de winter door
    Bedrijfsinformatie
  • IJs bij Vistaria De Fontein 

Rubrieken

  • VAIJ - nieuws van de vereniging
  • Uit de branche
  • Column Leon Kees
  • Financieel
  • Recept: Pastilla amandel met bosvruchten
  • Boeken

 

In deze editie
Meer online gemak én meer persoonlijk contact bij Laan Heiloo

Meer online gemak én meer persoonlijk contact bij Laan Heiloo

Laan Heiloo zette de afgelopen tijd in op digitalisering zonder het persoonlijke contact te verliezen. “Door online meer te bieden, hebben we meer ruimte gekregen voor persoonlijk advies.”

Cookie dough chunks van Van der Pol bieden Jamin Veldhoven onderscheidend product

Cookie dough chunks van Van der Pol bieden Jamin Veldhoven onderscheidend product

Patrick Straver is eigenaar van Jamin Veldhoven en fan van cookie dough chunks. “Ik vind ze zelf erg lekker en zie nu ook dat het populair is onder mijn klanten.” Hij werkt sinds half juni met de cookie dough chunks van Van der Pol.

Profiteer zo mogelijk van de steunmaatregelen

Profiteer zo mogelijk van de steunmaatregelen

Het kan u niet ontgaan zijn dat de overheid een groot aantal maatregelen heeft opgetuigd om ondernemers door de coronacrisis te helpen. Hebt u ze al optimaal benut?

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

De ambachtelijke ijsbranche maakte de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling door. Een sector die negatief in beeld was en worstelde met haar identiteit, groeide uit tot een professionele en kwalitatief hoogstaande bedrijfstak. Een van de belangrijkste redenen voor deze groei is de kennis van het ambacht. En hierin speelde Jacques Vos op veel manieren...

De mogelijkheden  van stracciatella - De wedstrijdsmaak van 2021

De mogelijkheden van stracciatella - De wedstrijdsmaak van 2021

Bij menig ijsliefhebber loopt het water in de mond bij het woord stracciatella. En dat is mooi, want het is ‘De wedstrijdsmaak van 2021’. Hoe de wedstrijden er volgend jaar uit gaan zien, weten we nog niet. Maar dát er gestreden gaat worden om wie er het lekkerste stracciatella-ijs maakt, dat is zeker. Het lijkt me dan ook een goed moment om eens wat...

‘Onze gasten bleken heel trouw en loyaal’

‘Onze gasten bleken heel trouw en loyaal’

“We zijn behoorlijk creatief geweest”, beaamt Joep Minten als we hem vragen hoe hij en Inge Groenewegen van IJssalon Lo Solé de coronacrisis hebben aangepakt. Van familieboxen met ijs-tapas tot samenwerken met andere ondernemers, een webshop en een heel nieuw extra terras aan de overkant van de weg: “Het is niet onze aard om af te wachten.”

Variëren met variegato

Variëren met variegato

Vertaald vanuit het Italiaans betekent variegato ‘afwisselend’ of ‘gevarieerd’. Technisch gezien is een variegato, of in meervoud variegati, ook wel een soort vloeibare toevoeging die je over en tussen je gedraaide ijs lepelt of spuit. Je hebt veel verschillende types, maar het basisprincipe is het aanbrengen van een combinatie tussen een saus en een...

IJs en oliebollen, een gouden combinatie

IJs en oliebollen, een gouden combinatie

Paul Homan van Paul’s IJs uit Almere is ruim 20 jaar actief binnen de horeca-/ ijs-/ bakkerijbranche waarvan de laatste 10 jaar met een ijssalon en mobiele ijswagens. “In mijn jeugd bakten mijn neven altijd al oliebollen voor hun supermarkt in Amsterdam en boekten daar enorm succes mee”, vertelt Homan. “Dit is mij altijd bij gebleven en daarom heb ik...

Toegevoegde waarde van etikettering

Toegevoegde waarde van etikettering

Het is lekker weer, de mensen gaan er weer op uit en komen graag bij u een ijsje halen. Alleen in deze bijzondere tijden willen ze ook vaker thuis genieten van culinaire lekkernijen. U krijgt dan ook steeds vaker de vraag of uw ijs ook in grotere porties kan worden aangekocht voor thuis. Daarnaast wilt u misschien ook graag de groothandel gaan bedienen.

Creatief de winter door met Bakeplus

Creatief de winter door met Bakeplus

Voor ijssalons ligt de omzetpiek natuurlijk in de zomer, maar ook de winterperiode biedt kansen. En zeker in dit ‘corona-jaar’ zijn extra inkomsten in de winter meer dan welkom. Daarom biedt Bakeplus tips en trucs om op een originele manier te overwinteren.