Cookie dough chunks van Van der Pol bieden Jamin Veldhoven onderscheidend product

Vd Pol Cookie Dough_1

Patrick Straver is eigenaar van Jamin Veldhoven en fan van cookie dough chunks. “Ik vind ze zelf erg lekker en zie nu ook dat het populair is onder mijn klanten.” Hij werkt sinds half juni met de cookie dough chunks van Van der Pol.

Als eigenaar van Jamin Veldhoven volgt Patrick Straver de snoep- en ijstrends op sociale media op de voet. Hier zag hij dat cookie dough, in allerlei varianten, aan een opmars bezig is, zeker in Amerika. “Ik ben zelf een groot fan van cookie dough, dus dan hou je het extra in de gaten. Op internet zie ik het steeds meer voorbij komen, en het slaat aan.”

Twizzl = nummer 1

 

Straver zocht contact met Geert Houbraken, account­manager bij Van der Pol. Zij produceren cookie dough chunks in verschillende, verrassende smaken. En zo begon de samenwerking tussen Jamin Veldhoven en Van der Pol. De cookie dough chunks passen namelijk perfect bij de Twizzl, dit is in de zomer het nummer 1-product bij Jamin. “Dat is een softijsje waaraan we zo’n 25 tot 30 toppings kunnen toevoegen. Aan deze toppings proberen we ieder jaar iets speciaals toe te voegen, en nu zijn dat de cookie dough chunks. Voor Jamin is dit een test: als het aanslaat, kunnen we dit product in meerdere vestigingen aanbieden.” Straver laat zijn klanten zoveel mogelijk proeven om ze enthousiast te maken. Momenteel biedt hij grote chunks aan in de smaken: Brownie, American Gangster, Berry White, Whipped Waffle en The O.C. Van de smaak Brownie en Chocolate Chip heeft hij ook de minivariant (zie het kader). “Om uit te proberen welke maat populair is onder mijn klanten.” Patrick merkt al dat de chocolate chip veruit de populairste variant is.

Toen Patrick de samenwerking met Van der Pol net begon, mochten klanten de chunks gratis aan hun Twizzl toevoegen om het eens te proberen. “De meeste mensen, vooral jongeren, kennen het wel van het ijs wat ze in de supermarkt kopen. Ouderen moet ik er soms nog wat meer over vertellen.” Straver vertelt zijn klanten er gelijk bij dat hij de cookie dough chunks ook verkoopt als snack, in bekers van 300 gram.

Onderscheidend product

Vd Pol Cookie Dough

Jamin Veldhoven is in de zomer elke dag open tot negen uur ’s avonds. “De winkel zit in het centrum en daar is veel horeca. Doordat mensen nu weer meer uit eten kunnen, komen ze ook weer vaker een ijsje halen. Een derde van de omzet in onze winkel komt van het ijs, en het grootste deel daarvan verdienen we natuurlijk in de zomer.”

Straver gelooft er zelf in dat de cookie dough chunks aan zullen slaan. “Dat komt natuurlijk ook omdat ik het zelf lekker vindt”, lacht hij. “Maar ook zie ik de cookie dough als een onderscheidend product, waarmee we ook mensen wat verder weg uit de regio kunnen trekken. De populariteit van cookie dough groeit, ook hier in Nederland, en bij mij kunnen mensen er kennis mee maken.” Hij blijft dan ook na de zomer de cookie dough chunks verkopen, omdat hij verwacht dat het een perfect product is om mee naar huis te nemen en als toetje – of bij een toetje – te gebruiken.

Cookie dough chunks

Van der Pol biedt cookie dough chunks in twaalf smaken en twee formaten: groot en mini.

CLASSICS
Chocolate chip
Vanille
Brownie

ALL STARS
American Ganster (American Cookie)
Berry White (Strawberry & White Chocolate)
G.A.P. (Granny Apple Pie)

DUTCH DELIGHTS
Spicy B. (Spiced Biscuit & Banana)
Whipped Waffle (Whipped Cream & Waffle)
The O.C. (Orange & Chocolate)

COOKIE WOOKIE
Sweet Ginger (Ginger & White Chocolate)
Fruit on Fire (Forest Fruit & Black Pepper
Lick O’Mint (Licorice & Mint)

Meer weten of zelf aan de slag met cookie dough chunks? Neem contact op met Geert Houbraken +31 651 113 414

Lees ook
Sigep 2020:  Vers beleven!

Sigep 2020: Vers beleven!

Opvallend op Sigep in het Italiaande Rimini was dit jaar de aandacht voor versbeleving. De consument wil vers beléven, dus zien, horen, ruiken en natuurlijk proeven. Dat zagen we terug in machines die ijsdraaien voor het oog van de klant, koffiebonen die ter plekke gebrand worden en cake met ijs dat klaargemaakt wordt waar je bijstaat.

Baker’s Dough eerste cookie dough bar in Nederland

Baker’s Dough eerste cookie dough bar in Nederland

“Ik wilde per se de eerste in Nederland zijn”, lacht de 31-jarige Paul Bakker. Op 23 mei opende hij de deuren van de eerste Nederlandse cookie dough bar, in Rotterdam. Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Vakblad IJs vroeg het hem. In januari van dit jaar brengt horecaondernemer Paul Bakker samen met zijn vriendin Eline een bezoek aan New York. Ze zijn er...

Nieuwe Fairtrade productlijn bij Ben & Jerry’s

Nieuwe Fairtrade productlijn bij Ben & Jerry’s

Amsterdam - Het populaire ijsmerk Ben & Jerry’s heeft een nieuwe ijsvariant geïntroduceerd; de Ben & Jerry’s ‘Wich. De ‘Wich bestaat uit Ben & Jerry’s ijs ‘gesandwicht’ tussen twee zacht gebakken chocolate chip cookies. Deze nieuwste toevoeging aan de Ben & Jerry’s Fairtrade familie is vanaf 14 maart in de supermarkten verkrijgbaar in...