Creatief de winter door met Bakeplus

Bakeplus_creatief de winter door_1

Voor ijssalons ligt de omzetpiek natuurlijk in de zomer, maar ook de winterperiode biedt kansen. En zeker in dit ‘corona-jaar’ zijn extra inkomsten in de winter meer dan welkom. Daarom biedt Bakeplus tips en trucs om op een originele manier te overwinteren.

Vroeger was ongeveer 90 procent van de ijssalons gesloten in de winter. Tegenwoordig blijven steeds meer zaken open. Niet alleen vanwege de omzet, ook omdat omringende winkeliers het verwachten in verband met de levendigheid van de binnenstad. Dit jaar werd het ijsseizoen ook nog in de wielen gereden door het corona-virus. Deze winter is het dus extra belangrijk om op een slimme manier omzet te genereren. Hoe vind je nu extra producten die bij de identiteit van je bedrijf passen en aansluiten bij de wensen van de klant?

Om met dat laatste te beginnen: Bakeplus signaleert een aantal trends in de markt. Door het vele thuiswerken hebben veel mensen een nieuwe hobby: bakken. Denk daarom eens aan het aanbieden van thuisbakpakketten. Bakeplus heeft alle grondstoffen in huis: van cakemixen tot leuke cadeauverpakkingen. En natuurlijk de recepturen. Daarnaast wordt er door het vele thuiszitten lekker gegeten. Mensen kiezen vaker voor een uitgebreid ontbijt, een feestelijke lunch, hapjes bij de borrel of een diner van meerdere gangen. In nieuwbouwwijken wonen veel tweeverdieners die hard werken en gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel willen zetten. Daar kun je op inspelen met stamppotten en soep. En denk ook eens aan pannenkoeken.

IJstaarten en oliebollen

oliebollen_pixabay

Wat doen collega’s? IJssalon Bemer uit Soest was maar één dag dicht door de coronacrisis. Toch merkt Rogier Bemer het effect van de crisis. “Normaal gesproken leveren we veel ijs aan restaurants, dat viel nu weg.” Ook de twee ijskarren staan er werkloos bij: er zijn bijna geen evenementen en feestjes. Gelukkig staat niet alles stil in de winter. Rond Kerst verkoopt IJssalon Bemer 150 à 200 ijstaarten. Daarnaast bakt hij in de winter oliebollen. De knijper om de juiste maat oliebollen te scheppen had de ijsbereider al in huis: de ijsknijper. Vanaf het eerste weekend van november tot en met 31 december staat de oliebollenpan elke vrijdag, zaterdag en zondag aan. En na de kerstdagen iedere dag. Bakeplus begeleidde deze uitbreiding van het assortiment en levert alle ingrediënten en benodigdheden: de oliebollenmix, rozijnen en olie. En, niet onbelangrijk: de receptuur voor de perfecte oliebol. Dit recept is samengesteld door een van de beste bakkers van Nederland, Hans Som. Naast oliebollen verkoopt Rogier ook appelbeignets, want dat past in hetzelfde rijtje versnaperingen. Rogier vindt oliebollen een leuk verdienmodel. “Al is de investering niet gering: een oliebollenpan kost 10 duizend euro.”

Luxe gebakjes

Bakeplus_creatief de winter door_2

Bon Appetit in Breda is ook het hele jaar door geopend. In het zitgedeelte verkopen ze crêpes, wafels, koffie en binnenkort donuts. Daarnaast hebben ze een kleine lunchkaart. Afgelopen winter verkocht deze ijssalon schuimkussens, voorheen bekend onder de naam ‘negerzoenen’. Edwin en Kim van Es kochten een breed assortiment schuimkussens in bij Bakeplus: van gewone melk en puur tot advocaat en cappuccino. Een mooie traktatie die past bij de winterperiode; je ziet de schuimkussens ook op kerstmarkten. “Bon Appetit was de eerste zaak in Breda met een vitrine vol vrolijk gekleurde schuimkussens, maar daarna volgden er meer en waren we niet meer uniek”, vertelt Edwin. Het liep leuk, maar dit jaar gooien ze het over een andere boeg. Het hele jaar door verkopen ze macarons en bonbons, dat loopt ook in de winter heel goed. Wat ook een succes is: potjes met zelfgemaakt suikervrij ijs. En natuurlijk de luxe gebakjes, ingekocht bij Bakeplus. Ook willen de ondernemers een donutsconcept uitrollen. Eigenlijk stond dat voor afgelopen voorjaar gepland, maar dat ging niet door vanwege corona.

Verder heeft Edwin een nieuw concept bedacht voor de horeca, omdat hij niet tevreden is over de nagerechten die restaurants serveren. “Ik wil ze opvoeden”, lacht hij. “Als afsluiting van een diner lust ik geen drie bollen ijs meer, dat is te veel.” Aan restaurants wil hij een dessertpakket verkopen, met twee soorten ijs, garnering en een beschrijving. Edwin: “Op die manier kunnen ze een beter dessert uitserveren. Daar wil ik hoge ogen mee gaan gooien.”

Bakeplus
Meer tips nodig of behoefte aan begeleiding? Bakeplus doet meer dan het leveren van grondstoffen. Vanuit onze eigen ervaring en expertise denken we graag met je mee. Neem gerust contact met ons op!

bakeplus logo_klein

Bakeplus Haaften
Hertog Karelweg 19
4175 LS Haaften
0418-597 444
info.haaften@bakeplus.nl
www.bakeplus.nl

Lees ook
IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

Mokkatoff in Brussel vierde op 14 juli haar eerste verjaardag. Doordat de verkoop van ijs en frozen yoghurt van meet af aan goed verliep, kan de ijssalon rustig op zoek naar de gouden wintercombinatie en haar concept bijschaven. Tijdens de coronacrisis heeft men ook het succes van take-away ijs geproefd.

Pastilla amandel met bosvruchten

Pastilla amandel met bosvruchten

Marokko kent een rijke keuken vol smaak door de vele kruiden en ingrediënten die in de gerechten worden gebruikt. Een pastilla is een feestelijk Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben.

Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJs&Spijs

Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJs&Spijs

Na een zomerpauze (noem het gerust coronapauze) pakte de jury van de IJssalon van het Jaar-verkiezing in augustus en september de notitieblokken op om de genomineerden te bezoeken. Inmiddels zijn alle vijf kanshebbers beoordeeld, door zowel vakjury als een inspecteur voedselveiligheid & hygiëne. Hoe staan de deelnemers zelf in de wedstrijd? We gaan...