Witte chocolade en gember ijs met framboos

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_1

Gember: you love it or you hate it. Het aantal liefhebbers van gember is de laatste tijd flink gegroeid. Een mooie kans om op in te spelen. Gember is samen met witte chocolade een heel toegankelijke smaak. John Brouwers van Bakeplus voegt met de afwerking van frambozen variegato het frisse zoetje toe. Door de gekonfijte gemberschijven een opvallende creatie in uw vitrine.

Ingrediënten

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_2

  • 500 gram Bakto Base Mezzo melkmix
  • 300 gram Callebaut W2 Witte callets
  • 100 gram Gember gehakt
  • 200 gram Aromitalia Variegato Framboos

Decoratie: gekonfijte gemberschijven, frambozen

Werkwijze

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_3

Weeg de grondstoffen volgens het recept af. Verwarm een gedeelte van de Bakto Base Mezzo melkmix. Voeg hieraan de Callebaut witte callets toe. Meng met een staafmixer tot een homogeen mengsel. Voeg de rest van de melkmix en de gehakte gember toe. Draai vervolgens de mix in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op. Werk de bak af met zelfgemaakte gekonfijte gemberschijven en verse frambozen.

Gekonfijte gemberschijven

Snij een gemberwortel met schil in dikke schijven van ongeveer 3 mm. Blancheer de schijven (beetgaar) in suikerwater 1:1. Laat de schijven op een bakplaat 4 tot 6 uur in de oven drogen op 50° C. U kunt de gekonfijte gemberschijven het beste bewaren in een afgesloten bakje op een droge en donkere plaats.

Dossiers
Lees ook
Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

IJs - Marleen Visser

IJs - Marleen Visser

IJs heeft dertig van de meest verrukkelijke en verrassende ijsrecepten van de zomer voor je verzameld. Te maken met óf zonder ijsmachine en geschikt voor beginnende en ervaren ijsmakers.

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Vorige week kreeg mister Icecream Jacques Vos een heus verrassingsfeest voorgeschoteld. Een afscheid kun je het namelijk niet noemen aangezien iedereen verwacht dat Jacques zich wel met de branche zal blijven bemoeien. Maar nu hij eind oktober met pensioen gaat was het wel een mooi moment voor een feestje in het IJscentrum en een eerbetoon in Vakblad...