Witte chocolade en gember ijs met framboos

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_1

Gember: you love it or you hate it. Het aantal liefhebbers van gember is de laatste tijd flink gegroeid. Een mooie kans om op in te spelen. Gember is samen met witte chocolade een heel toegankelijke smaak. John Brouwers van Bakeplus voegt met de afwerking van frambozen variegato het frisse zoetje toe. Door de gekonfijte gemberschijven een opvallende creatie in uw vitrine.

Ingrediënten

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_2

  • 500 gram Bakto Base Mezzo melkmix
  • 300 gram Callebaut W2 Witte callets
  • 100 gram Gember gehakt
  • 200 gram Aromitalia Variegato Framboos

Decoratie: gekonfijte gemberschijven, frambozen

Werkwijze

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_3

Weeg de grondstoffen volgens het recept af. Verwarm een gedeelte van de Bakto Base Mezzo melkmix. Voeg hieraan de Callebaut witte callets toe. Meng met een staafmixer tot een homogeen mengsel. Voeg de rest van de melkmix en de gehakte gember toe. Draai vervolgens de mix in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op. Werk de bak af met zelfgemaakte gekonfijte gemberschijven en verse frambozen.

Gekonfijte gemberschijven

Snij een gemberwortel met schil in dikke schijven van ongeveer 3 mm. Blancheer de schijven (beetgaar) in suikerwater 1:1. Laat de schijven op een bakplaat 4 tot 6 uur in de oven drogen op 50° C. U kunt de gekonfijte gemberschijven het beste bewaren in een afgesloten bakje op een droge en donkere plaats.

Dossiers
Lees ook
Sinaasappel Kaneelijs met chocolademelk

Sinaasappel Kaneelijs met chocolademelk

Hygge (spreek uit als ‘Huuge’) is overgewaaid uit Denemarken en draait om de kleine dingen die je hart laten zingen. In Nederland herkennen we hygge aan de gezelligheid van vroeg de gordijnen dicht en de kaarsen aan, op de bank met een dekentje en warme chocolademelk.

The ultimate ice cream cake book

The ultimate ice cream cake book

Dit boek van Kelly Mikolich is in eerste instantie bedoeld voor thuiskoks, maar dat neemt niet weg dat de ideeën erin ook professionele ijsbereiders kunnen inspireren. Want ook in de wintermaanden gaat er niets boven een ijstaart.

Wat lazen we in het laatste kwartaal?

Wat lazen we in het laatste kwartaal?

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van oktober, november en december.