Witte chocolade en gember ijs met framboos

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_1

Gember: you love it or you hate it. Het aantal liefhebbers van gember is de laatste tijd flink gegroeid. Een mooie kans om op in te spelen. Gember is samen met witte chocolade een heel toegankelijke smaak. John Brouwers van Bakeplus voegt met de afwerking van frambozen variegato het frisse zoetje toe. Door de gekonfijte gemberschijven een opvallende creatie in uw vitrine.

Ingrediënten

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_2

  • 500 gram Bakto Base Mezzo melkmix
  • 300 gram Callebaut W2 Witte callets
  • 100 gram Gember gehakt
  • 200 gram Aromitalia Variegato Framboos

Decoratie: gekonfijte gemberschijven, frambozen

Werkwijze

Recept Bakeplus_Witte chocolade en gember ijs met framboos_3

Weeg de grondstoffen volgens het recept af. Verwarm een gedeelte van de Bakto Base Mezzo melkmix. Voeg hieraan de Callebaut witte callets toe. Meng met een staafmixer tot een homogeen mengsel. Voeg de rest van de melkmix en de gehakte gember toe. Draai vervolgens de mix in uw ijsmachine. Bouw de bak in lagen op. Werk de bak af met zelfgemaakte gekonfijte gemberschijven en verse frambozen.

Gekonfijte gemberschijven

Snij een gemberwortel met schil in dikke schijven van ongeveer 3 mm. Blancheer de schijven (beetgaar) in suikerwater 1:1. Laat de schijven op een bakplaat 4 tot 6 uur in de oven drogen op 50° C. U kunt de gekonfijte gemberschijven het beste bewaren in een afgesloten bakje op een droge en donkere plaats.

Dossiers
Lees ook
IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

IJs met cressen en eetbare bloemen - Testdag Koppert Cress bij IJscentrum

Onlangs was een delegatie van kweker Koppert Cress een dag te gast in het IJscentrum. Samen met vakdocent Hidde de Brabander gingen de experts in het kweken van kleine, smakelijke plantjes aan de slag met de combinatie cressen in ambachtelijk ijs. De uitkomsten worden verwerkt in diverse cursussen van het IJscentrum.

CoolBest ligt nu ook in het ijsschap

CoolBest ligt nu ook in het ijsschap

Het merk CoolBest is bekend van de gekoelde fruitsappen en is nu ook in het ijsschap terug te vinden. Het assortiment wordt namelijk uitgebreid met CoolBest IJs. De twee smaken Strawberry Hill en Mango Dream zijn nu ook verkrijgbaar als ijsje.

Pride and Pudding - Regula Ysewijn

Pride and Pudding - Regula Ysewijn

Met de verwijzing naar Jane Austens bekendste boek Pride and prejudice en de ondertitel ‘De geschiedenis van de Britse pudding in hartige en zoete recepten’ maakt Regula Ysewijn meer dan duidelijk dat dit boek bestemd is voor liefhebbers van Engelse bakproducten. Maar dit boek biedt meer. De Belgische Ysewijn is culinair auteur en fotograaf....