Zuivelvrij ijs gemaakt van kaki's

Kaki_Zuivelvrij ijs

WellKit Food International Ltd brengt een nieuwe innovatie op ijsgebied: zuivelvrij ijs op basis van kaki. Het ijs komt onder het merk My Goodness in november op de markt in Nieuw Zeeland in de schappen van supermarktketen Countdown.

"Tot nu toe gebruiken de grote spelers op het terrein van zuivelvrij-ijs soja, amandel en kokosnoot als basis," vertelt directeur Duane Wells. "Daarnaast is er sorbetijs, wat gewoonlijk een klein percentage fruitsap gebruikt. My Goodness bestaat voor ongeveer 60 procent uit fruit."

Zuivelvrij ijs

Het nieuwe zuivelvrije ijs ontstond bij toeval. Wells teelt kaki's in Nieuw Zeeland en zocht naar een mogelijkheid om houdbare pulp te maken dat kon worden geëxporteerd. Studenten van de Massey University gingen op zoek naar een methode en verwerkten de pulp zodanig dat er zuivelvrij ijs ontstond.

Wells richtte WellKit Food International Ltd op om het ijs op de markt te brengen. In eerste instantie alleen in Nieuw Zeeland, maar Wells hoopt snel uit te breiden naar Azië, waar kaki een bekende vrucht is. In eerste instantie komen er vier varianten op de markt: mango, bessen, passievrucht en kiwi.

Kaki

De kaki lijkt op een vierkante tomaat. De vrucht heeft een zoete smaak en lijkt een beetje op mango of abrikozen. De vrucht is een bron van vezels, kalium en vitamine A en C, en bevat weinig calorieën en vet.

Lees ook
De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon...

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari,  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste. Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen...

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Het grootste ijsontbijt van Nederland

Tijdens de wedstrijd om De Gouden IJsspatel op 12 maart organiseert de wedstrijdcommissie in samenwerking met het Gilde van Meesterijsbereiders het grootste ijsontbijt van Nederland. Iedereen kan aanschuiven om de optimale ijsbeleving te krijgen die tijdens de wedstrijden centraal staat. De wedstrijdsmaak van dit jaar is koffie-roomijs. De strijd...