Zuivelvrij ijs gemaakt van kaki's

Kaki_Zuivelvrij ijs

WellKit Food International Ltd brengt een nieuwe innovatie op ijsgebied: zuivelvrij ijs op basis van kaki. Het ijs komt onder het merk My Goodness in november op de markt in Nieuw Zeeland in de schappen van supermarktketen Countdown.

"Tot nu toe gebruiken de grote spelers op het terrein van zuivelvrij-ijs soja, amandel en kokosnoot als basis," vertelt directeur Duane Wells. "Daarnaast is er sorbetijs, wat gewoonlijk een klein percentage fruitsap gebruikt. My Goodness bestaat voor ongeveer 60 procent uit fruit."

Zuivelvrij ijs

Het nieuwe zuivelvrije ijs ontstond bij toeval. Wells teelt kaki's in Nieuw Zeeland en zocht naar een mogelijkheid om houdbare pulp te maken dat kon worden geëxporteerd. Studenten van de Massey University gingen op zoek naar een methode en verwerkten de pulp zodanig dat er zuivelvrij ijs ontstond.

Wells richtte WellKit Food International Ltd op om het ijs op de markt te brengen. In eerste instantie alleen in Nieuw Zeeland, maar Wells hoopt snel uit te breiden naar Azië, waar kaki een bekende vrucht is. In eerste instantie komen er vier varianten op de markt: mango, bessen, passievrucht en kiwi.

Kaki

De kaki lijkt op een vierkante tomaat. De vrucht heeft een zoete smaak en lijkt een beetje op mango of abrikozen. De vrucht is een bron van vezels, kalium en vitamine A en C, en bevat weinig calorieën en vet.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co heeft één loket, in Hoenderloo. Ze verkopen slechts één smaak ijs: vanille. Ook verkopen ze geen koffie, hebben ze geen zitjes en geen coupes. Toch trekken ze honderden bezoekers per dag. Het geheim? “Gewoon een heel goed ijsje! En áltijd vers. Je moet je onderscheiden. Dat doen wij door ons assortiment...