Zuivelvrij ijs gemaakt van kaki's

Kaki_Zuivelvrij ijs

WellKit Food International Ltd brengt een nieuwe innovatie op ijsgebied: zuivelvrij ijs op basis van kaki. Het ijs komt onder het merk My Goodness in november op de markt in Nieuw Zeeland in de schappen van supermarktketen Countdown.

"Tot nu toe gebruiken de grote spelers op het terrein van zuivelvrij-ijs soja, amandel en kokosnoot als basis," vertelt directeur Duane Wells. "Daarnaast is er sorbetijs, wat gewoonlijk een klein percentage fruitsap gebruikt. My Goodness bestaat voor ongeveer 60 procent uit fruit."

Zuivelvrij ijs

Het nieuwe zuivelvrije ijs ontstond bij toeval. Wells teelt kaki's in Nieuw Zeeland en zocht naar een mogelijkheid om houdbare pulp te maken dat kon worden geëxporteerd. Studenten van de Massey University gingen op zoek naar een methode en verwerkten de pulp zodanig dat er zuivelvrij ijs ontstond.

Wells richtte WellKit Food International Ltd op om het ijs op de markt te brengen. In eerste instantie alleen in Nieuw Zeeland, maar Wells hoopt snel uit te breiden naar Azië, waar kaki een bekende vrucht is. In eerste instantie komen er vier varianten op de markt: mango, bessen, passievrucht en kiwi.

Kaki

De kaki lijkt op een vierkante tomaat. De vrucht heeft een zoete smaak en lijkt een beetje op mango of abrikozen. De vrucht is een bron van vezels, kalium en vitamine A en C, en bevat weinig calorieën en vet.

Lees ook
De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Chocola, likeur en ijs op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie...

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Beko IJs officieel van start met geboortetaart van ijs

Op vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem is zondag het officiële startschot gegeven voor Beko IJs. In de conceptstand van Beko sneed Marquerithe Verheul, directeur van Beko Coöperatie, een geboortetaart van ijs met lichtblauwe muisjes aan. Meesterijsbereider Hans Kennis, nauw betrokken bij de ontwikkeling van het totaalconcept Beko IJs, verraste...