Zuivelvrij ijs gemaakt van kaki's

Kaki_Zuivelvrij ijs

WellKit Food International Ltd brengt een nieuwe innovatie op ijsgebied: zuivelvrij ijs op basis van kaki. Het ijs komt onder het merk My Goodness in november op de markt in Nieuw Zeeland in de schappen van supermarktketen Countdown.

"Tot nu toe gebruiken de grote spelers op het terrein van zuivelvrij-ijs soja, amandel en kokosnoot als basis," vertelt directeur Duane Wells. "Daarnaast is er sorbetijs, wat gewoonlijk een klein percentage fruitsap gebruikt. My Goodness bestaat voor ongeveer 60 procent uit fruit."

Zuivelvrij ijs

Het nieuwe zuivelvrije ijs ontstond bij toeval. Wells teelt kaki's in Nieuw Zeeland en zocht naar een mogelijkheid om houdbare pulp te maken dat kon worden geëxporteerd. Studenten van de Massey University gingen op zoek naar een methode en verwerkten de pulp zodanig dat er zuivelvrij ijs ontstond.

Wells richtte WellKit Food International Ltd op om het ijs op de markt te brengen. In eerste instantie alleen in Nieuw Zeeland, maar Wells hoopt snel uit te breiden naar Azië, waar kaki een bekende vrucht is. In eerste instantie komen er vier varianten op de markt: mango, bessen, passievrucht en kiwi.

Kaki

De kaki lijkt op een vierkante tomaat. De vrucht heeft een zoete smaak en lijkt een beetje op mango of abrikozen. De vrucht is een bron van vezels, kalium en vitamine A en C, en bevat weinig calorieën en vet.

Lees ook
De ijsstrends in Italië

De ijsstrends in Italië

In Italië is het volop zomer. De organisatie van SIGEP, de bekende ijsbeurs in Italië, zet daarom de laatste trends in op een rijtje. Wat gebeurt er op ijsgebied in Rimini?

Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

In 2020 vindt tijdens Sigep de negende editie van de Coppa del Mondo della Gelateria, de Gelato World Cup, plaats. De organisatie maakte onlangs bekend welke landen deelnemen aan deze editie van de wedstrijd.

IJsbereiden tijdens een nationale hittegolf

IJsbereiden tijdens een nationale hittegolf

Het wordt warm de komende dagen, heel warm. Meteorologen schatten de kans dat het hitterecord van 38,6 graden wordt gebroken steeds hoger in. Maar wat betekent de hitte voor ijsbereiders? Een feest voor de omzet of ligt dat toch een beetje anders?