Zes genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2020

logo ijsvakwedstrijden

De genomineerden voor de titel IJssalon van het Jaar zijn bekend. Na de IJs-vakwedstrijden, die plaatsvonden op 2 en 3 maart in Evenementenhal Gorinchem, zijn de top-3 uit zowel De Gouden IJsspatel als De Gouden IJscreatie in de race om de beste ijssalon van Nederland te worden.

De IJs-vakwedstrijd De Gouden IJsspatel kende in totaal 49 deelnemers. Daarvan bereikten 24 ijsbereiders de finale op 2 maart. Tijdens Bakkersvak/IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem draaiden zij hun kersensorbetijsje af. De top-3 van deze wedstrijd is genomineerd voor IJssalon van het jaar:

  1. Het IJscafé in Nunspeet
  2. IJs bij Pinoccio in Bergen
  3. De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen

Op dinsdag 3 maarte stond De Gouden IJscreatie op het programma. Achttien ijsbereiders bereidden live op het wedstrijdpodium elk een eigen, unieke ijscreatie. Eén onderdeel stond vast: een bol kersensorbetijs. Binnen zes minuten trachtten de deelnemers vier identieke ijscreaties te serveren aan de vakjury (zichtjury en blinde jury) en de kinderjury. De top-3 uit deze wedstrijd is ook direct genomineerd voor IJssalon van het Jaar:

  1. Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven
  2. IJs&Spijs in Haps
  3. IJsie Prima in Callantsoog

Winnaar wordt half juni bekend

De genomineerden kunnen tussen 15 maart en eind mei bezoek verwachten van diverse professionals. In ieder geval zal een inspecteur de ijssalon grondig controleren op hygiëne en voedselveiligheid. Daarnaast komt er een mystery guest langs. “Of misschien wel meerdere mystery guests”, knipoogt Theo Clevers, voorzitter van de IJs-vakwedstrijden. “Het verschil met de afgelopen jaren is dat genomineerden voorheen in een periode van slechts twee weken werden beoordeeld. Maar je zaak moet altijd op en top zijn. Daarom kiezen we voor een langere periode. De ijssalons worden heel breed beoordeeld”, laat Clevers weten. De winnaar van de titel wordt half juni bekendgemaakt.

Volg de wedstrijden

Op de hoogte blijven van de wedstrijd om IJssalon van het Jaar? Volg Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op Facebook, facebook.com/ambachtelijkijscentrum of check de website, www.ambachtelijkijscentrum.nl.

Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Dossiers
Lees ook
IJsie Prima is IJssalon van het jaar 2020/2021

IJsie Prima is IJssalon van het jaar 2020/2021

Zojuist is tijdens een online evenement bekend gemaakt dat IJsie Prima de winnaar is van de verkiezing IJssalon van het Jaar 2020/2021.

Bekendmaking IJssalon van het Jaar op 1 april

Bekendmaking IJssalon van het Jaar op 1 april

Op donderdag 1 april om 15.00 maakt presentatrice Mascha de Rooij de winnaar van de titel IJssalon van het jaar bekend. Dit gebeurt live vanuit de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem en is via een livestream te volgen. Vanwege de voortdurende coronapandemie is óók het jaartal 2021 aan de titel toegevoegd.

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022

Bakkersvak & IJs-Vak verschuift naar 2022. Een hard gelag voor organisator Easyfairs die hoopte op een spectaculaire 10-jarige jubileumeditie in 2021. De nieuwe data zijn 6, 7 en 8 maart 2022.