Anne de Glint van Het IJscafé wint De Gouden IJsspatel 2020

Gouden IJsspatel 2020

Foto: Vereniging Ambachtelijk IJscentrum

Anne de Glint van Het IJscafé in Nunspeet won gisteren De Gouden IJsspatel 2020. Alle finalisten moesten live op Bakkersvak/IJs-vak hun kersen-sorbetijs draaien. De jury besloot dat het ijs van Anne het beste was. Met de winst van Anne is Het IJscafé direct genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020.

De tweede plaats was voor Sanne Smit van IJs bij Pinoccio in Bergen en de derde plaats voor Paul Wilderink van De IJssalon Paul Wilderink. Ook deze salon zijn genomineerd voor IJssalon van het Jaar. De winnaar van deze titel wordt medio juni bekendgemaakt.

Kersen-sorbetijs 

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel was dit jaar kersenijs op sorbetbasis. Anne de Glint nam het in de finale op het IJsplein op tegen 23 medefinalisten. In totaal namen 49 ijssalons deel aan de wedstrijd.  De voorronde vond plaats op 27 en 28 januari.

“Het was een wedstrijd met uitersten. In het winnende ijsje klopte alles: een mooie frisse kersensmaak, met een goede dieprode kleur en de juiste structuur.” Anne was vanmorgen om 11:30 uur aan de beurt om zijn ijsje af te draaien.

Zes genomineerde ijssalons

Dit jaar dingen zes ijssalons mee naar de titel IJssalon van het Jaar. De genomineerden zijn de top-3 uit De Gouden IJsspatel en de top-3 uit De Gouden IJscreatie, die plaatsvindt op dinsdag 3 maart in Evenementenhal Gorinchem. De komende maanden worden de genomineerde ijssalons onder meer bezocht door een mystery guest en onderworpen aan een hygiënecheck. De winnaar van de titel  IJssalon van het Jaar wordt medio juni bekendgemaakt.

De IJs-vakwedstrijden

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, de belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland, organiseert de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar). Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Lees ook
Zes Nederlandse ijsbereiders strijden om een plek in de finale van Gelato Festival World Masters

Zes Nederlandse ijsbereiders strijden om een plek in de finale van Gelato Festival World Masters

Vanwege de coronapandemie ziet de wedstrijd er anders uit dan normaal. De deelnemers reizen niet af naar Italië, maar de mix en ingrediënten voor het ijs en de decoratie in speciale gekoelde zendingen naar Bologna. Daar maken de instructeurs van de Carpigiani Gelato University het ijs. De deelnemers kijken via een live videoverbinding mee. De vakjury...

Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021 zet in op ecologisch en verantwoord

Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021 zet in op ecologisch en verantwoord

De Coupe du Monde de la Pâtisserie (World Pastry Cup) staat in 2021 in het teken van duurzaamheid. Zo mogen de patissiers geen additieven en kleurstoffen gebruiken en in de keuze van producten die ze verplicht moeten gebruiken. De Coupe du Monde de la Pâtisserie vindt plaats 0- 24 en 25 september tijdens de voedselbeurs Sirha in Lyon.

Winnaars Belgium Chocolate Awards 2021

Winnaars Belgium Chocolate Awards 2021

De winnaars van de Belgium Chocolate Awards 2021 zijn bekend. Deze Belgische vakwedstrijd gaat op zoek naar het chocoladetalent van vandaag en morgen. Zowel studenten als professionals gingen aan de slag met het thema Olympische Spelen. Dit leidde tot 41 creaties met veel Aziatische smaken.