Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Winnaars DPA 2022

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.

Met de winst van Lotte bewijst patisseriehuis Huize van Wely, voorheen ook wel ‘de School Van Wely’ genoemd, voorop te lopen in het opleiden van patissiers, staat er te lezen in het persbericht van Huize van Wely over de winst van Lotte. Het huis leverde al vele kampioenen zoals Rudolph van Veen. Het is niet de eerste keer dat een werknemer van Huize van Wely deelnemers de Dutch Pastry Award won. Eerder deden patissiers Robin Hoedjes, Peter Remmelzwaal en Ramon Huigsloot dit.

Huize van Wely

Lotte bedankte haar werkgever in haar speech. “ik wil vooral de directeur van Huize van Wely: Joost bedanken, dat ik de afgelopen vijf jaar gewoon altijd de vrijheid heb gekregen om mezelf te ontwikkelen, dat ik met wedstrijden mee heb mogen doen. Dat heeft mij een betere patissier gemaakt.” Ook bedankte zij de chef Robin Hoedjes, voor het betrekken bij persoonlijke patisserieprojecten, waar zij veel van heeft geleerd.”

Wereldbakker Wijnand

Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland met haar door de Inca’s geïnspireerde bonbon. “Marieke werkt al sinds 2017 bij ons in het bedrijf”, vertellen de trotste Wijnand en Geja Stegeman, eigenaren van Wereldbakker Wijnand. “Ze heeft hier echt naartoe gewerkt en dit is een kroon op haar werk. Het is prachtig om Marieke aan het werk te zien. Haar gevoel voor het ambacht, geduld en perfectionisme hebben ervoor gezorgd dat de jury er dit jaar niet meer omheen kon. De Inca is een kunstwerk op zich!”

 

 

Lees ook
Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.

Sigep is terug van weggeweest

Sigep is terug van weggeweest

Na twee jaar afwezigheid is de bekende vakbeurs Sigep terug van weggeweest. Eindelijk kon de ijs-, bakkers-, patisserie-, chocolade- en koffiebranche elkaar eindelijk weer ontmoeten van 12 tot en met 16 maart in Rimini.

Sigep bijna van start

Sigep bijna van start

Zaterdag 12 maart start de bekende ijsbeurs Sigep in Rimini. Tot en met 16 maart kunnen bezoekers hier terecht voor de laatste trends en nieuwe producten op het gebied van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Wat staat er allemaal op het programma?