Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

10 maart 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.

Met de winst van Lotte bewijst patisseriehuis Huize van Wely, voorheen ook wel ‘de School Van Wely’ genoemd, voorop te lopen in het opleiden van patissiers, staat er te lezen in het persbericht van Huize van Wely over de winst van Lotte. Het huis leverde al vele kampioenen zoals Rudolph van Veen. Het is niet de eerste keer dat een werknemer van Huize van Wely deelnemers de Dutch Pastry Award won. Eerder deden patissiers Robin Hoedjes, Peter Remmelzwaal en Ramon Huigsloot dit.

Huize van Wely

Lotte bedankte haar werkgever in haar speech. “ik wil vooral de directeur van Huize van Wely: Joost bedanken, dat ik de afgelopen vijf jaar gewoon altijd de vrijheid heb gekregen om mezelf te ontwikkelen, dat ik met wedstrijden mee heb mogen doen. Dat heeft mij een betere patissier gemaakt.” Ook bedankte zij de chef Robin Hoedjes, voor het betrekken bij persoonlijke patisserieprojecten, waar zij veel van heeft geleerd.”

Wereldbakker Wijnand

Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland met haar door de Inca’s geïnspireerde bonbon. “Marieke werkt al sinds 2017 bij ons in het bedrijf”, vertellen de trotste Wijnand en Geja Stegeman, eigenaren van Wereldbakker Wijnand. “Ze heeft hier echt naartoe gewerkt en dit is een kroon op haar werk. Het is prachtig om Marieke aan het werk te zien. Haar gevoel voor het ambacht, geduld en perfectionisme hebben ervoor gezorgd dat de jury er dit jaar niet meer omheen kon. De Inca is een kunstwerk op zich!”

 

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?