De Horecava vond dit jaar plaats van 7 tot en met 10 januari en was dit jaar groter dan ooit; alle hallen van de RAI stonden vol met de nieuwste food ontwikkelingen. Vakblad IJs! Was erbij en spotte verschillende trends.

Zo zagen we ‘normale’ ijsjes in een kleine vorm, een soort ijs-tapas. Niet alleen op het gebied van ijs was de ‘tapastrend’ te vinden, ook bij patisserie kwam deze trend terug.

IJshoorntjes

Ook signaleerden we allerlei ijshoorntjes. Zo zagen we zwarte, groene en roze varianten van het gewone ijshoorntje. De zwarte variant had een vanille smaak, de groene variant kreeg de smaak van peer en het roze hoorntje had een frambozensmaak. Ook kwam de bubble wafel regelmatig voorbij. Deze wafels waren gevuld met ijs en de klant kon zelf de toppings uitkiezen, zoals Oreo, KitKat en allerlei soorten fruit.

Ruby chocolade

Op de Horecava zagen we ook de nieuwe chocoladesoort Ruby terug. Ook ijsbereiders hebben Ruby ontdekt. Wij spotten roze Ruby chocolade-ijs.

Vegan

Vegan, lactosevrij, glutenvrij; de Horecava ging uiteraard mee in deze trends. Zo was er voor mensen met een lactose-intolerantie een lactosevrije slagroom. Ook zagen we een variatie op de gewone slagroom, een combinatie van slagroom met yoghurt. Dit product is vooral geschikt voor desserts.

Ook viel ons op dat bijna elk merk zijn best doet om ook een vegan en/of biologische variant te produceren, om mee te gaan met de trend. Of de trend blijvend is, daar hebben sommigen hun twijfels over, maar voorlopig zal deze zeker nog in beeld blijven.

Altijd op de hoogte blijven?