Trends en innovatie op Sigep 2023
Momenteel vindt in Rimini de 44e editie van Sigep plaats. “Sigep is na twee moeilijke jaren voor de out-of-home markt terug”, aldus IEG-president Lorenzo Cagnoni tijdens de opening.
Sigep 2023 heeft een beursoppervlakte van meer dan 130.000 vierkante meter. Verspreid over 28 hallen presenteren meer dan 1.000 exposanten uit 34 landen de laatste trends en innovaties op het gebied van ijs, patisserie, bakkerij, chocolade en koffie. “Elke stand is in wezen een ijssalon, een bakkerij, een bar of een patisserie”, aldus de organisatie. Grote ijsmeesters vertonen hun kunsten en er zijn wedstrijden en lezingen.
Op de beursvloer vinden bezoekers onder andere Spaghetto-Eis. Zoals de naam al doet vermoeden: ijs dat lijkt op een bord pasta met tomatensaus. Jaarlijks worden hier 40 miljoen porties van geconsumeerd. Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid, eerlijke producten, en materialen en oplossingen om het energieverbruik te beperken. En natuurlijk is er heel veel ijs. Van ijs dat smaakt naar oma's jamtaart tot botanisch ijs met spa-water en ijs voor honden en yoghurt voor katten.
Tijdens de openingsceremonie spraken IEG President Lorenzo Cagnoni; burgemeester van Rimini Jamil Sadegholvaad; Emma Petitti, President van de Emilia-Romagna Regional Legislative Assembly; en de president van Confcommercio, Carlo Sangalli. De laatste benadrukte in zijn speech het belang van de toeleveringsketens vertegenwoordigd op Sigep. Deze zijn goed voor meer dan 80 miljard euro aan consumptie, bieden werk aan meer dan een miljoen mensen en kan bogen op 300.000 bedrijven. De producten die zij produceren zijn de motor van de Italiaanse toerismesector, aldus Sangalli.
Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
‘Golden Dreams’-ijs staat centraal op derde dag IJs-Vak
De invulling van de derde dag van IJs-Vak is bekend. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum meldt dat deze dag in het teken staat van het Golden Dreams-ijsje. Dit is de smaak voor de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs en het goede doel.
Sigep 2023: Robotisering
Op Sigep 2023 in Rimini waren ijsbereiders, bakkers en patissiers weer massaal op zoek naar (zoete) inspiratie. Automatisering maakt een opmars. Tetra Pak® toonde een robot voor het afvullen van bakjes ijs.
Sigep 2023: Powerlab van Telme
Overvolle gangpaden, goedgevulde vitrines en ijsmachines die op volle toeren draaien. Op Sigep 2023 in Rimini waren ijsbereiders, bakkers en patissiers weer massaal op zoek naar (zoete) inspiratie. Automatisering maakt een opmars. Telme presenteerde op de beurs een Powerlab