SVH Meesterijsbereiders op IJs-Vak: ijsontbijt, workshop en ijsbuffet

De SVH Meesterijsbereiders waren duidelijk aanwezig op IJs-Vak. Ze trapten de beurs af met het ijsontbijt, streden om het beste meesterlijke ijsje, gaven de workshop ‘Desserts maken’ en verzorgden een Meesterlijk IJsbuffet op het IJsVak Gala.

Foto's: Ambachtelijk IJscentrum

Het IJsontbijt

De eerste dag van IJs-Vak konden bezoekers voor de start van de wedstrijden genieten van het door de Meesterijsbereiders bereidde ijsontbijt. Driehonderd bezoekers maakten op deze manier kennis met ambachtelijk ijs. Over het eitje werd zelfs gezegd: “Pas op, het is heet!” waarop bezoekers heel voorzichtig het eitje vastpakte, totdat ze doorhadden dat het ijs was.

Beste meesterlijke ijsje

Meesterlijke ijsje_foto VAIJ

De zondag stond ook in het teken van het meesterlijke ijsje. Elke SVH Meesterijsbereider creëerde een vernieuwende smaak voor het meesterlijke ijsje. De bezoekers konden deze de hele zondag proeven en stemmen op hun favoriet.  Key West Lemon Pie van Luc Blok kwam als winnaar uit de bus.

Workshop desserts maken

IJsVak Workshop_foto VAIJ

Meesterijsbereiders Hidde de Brabander, Nils Hendrikse en Bas van Haaren gaven op zondag de workshop 'Desserts maken'. Tussen de wedstrijdrondes van de Gouden IJsspatel betraden zij het podium en lieten aan de bezoekers zien hoe je ijs kunt verwerken in desserts. Want ijs is namelijk niet gewoon ijs, je kunt er zoveel meer mee. Ze verrasten de toeschouwers met een Ricotta desserttaartje en een dessert appeltaartje.

IJsbuffet tijdens het IJsVak Gala

IJsbuffet IJsVak Gala_foto VAIJ

Maandagavond organiseerde het Ambachtelijk IJscentrum het IJsVak Gala. Het team van IJssalon Luciano van Luc Blok verzorgde die avond het Meesterlijk IJsbuffet. “Duidelijk was dat het team van Blok goed op elkaar ingespeeld is en ze goed geïnstrueerd waren”, meldt het Ambachtelijk IJscentrum. “De professionaliteit was terug te zien in het zeer uitgebreide buffet. Iedere aanwezige op het IJsVak Gala was het er ook zeker over eens: het IJsbuffet was een plaatje om te zien en heerlijk om van te eten. Nu het IJsVak Gala weer terug is zal het IJsbuffet hopelijk een vast item op de agenda worden.”

IJsTOPper

IJsTOPper Martin van Rossum_foto VAIJ

En tot slot reikten de SVH Meesterijsbereiders tijdens het IJsVak Gala de IJsTOPper uit. Deze onderscheiding gaat naar een persoon die veel heeft betekend voor de ambachtelijke ijssector is. Dit keer koos het gilde voor Martin van Rossum, die zich al 24 jaar voor de ambachtelijke ijsbranche inzet.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van IJs & Spijs wint Gouden IJsspatel

Mark van Gaal van ijssalon IJs & Spijs in Haps won gisteren de Gouden IJsspatel. “Het beste stracciatella ijs van Nederland komt uit Haps!!”, schrijft hij op Facebook. “Man, wat zijn we trots!”

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

De eerste dag van vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak zit erop. Exposanten toonden hun laatste innovaties. In het kennistheater en op het brancheplein waren verschillende presentaties. En er waren demostraties van het Dutch Pastry Team en wedstrijden op het IJsplein. Hoe zag de eerste dag eruit?

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Morgen, op 6 maart vindt tijdens IJs-Vak op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden Creatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.