Nieuws

Start trainingsseizoen Ambachtelijk IJscentrum

1
Trainingen ijscentrum

Het trainingsseizoen van het Kenniscentrum gaat volgende week van start. De docenten zijn geïnstrueerd, het lokaal staat er spik en span bij en de apparatuur staat te glimmen. Een compleet overzicht van alle cursussen staat op de site van het Ambachtelijk IJscentrum.

Voor de cursussen is er een nieuwe set machines bijgekomen. Deelnemers kunnen nu ervaring opdoen met vier verschillende merken machines, namelijk Cargigiani, Cattabriga, Valmar en Frigomat. Meesterijsbereider Bert Waninge gaat dit jaar, naast collega meesterijsbereider Wilbert Palm en de andere vertrouwde docenten van het IJscentrum, ook lessen bij de cursus IJsbereider verzorgen.

Cursus ijsbereider

De cursus ijsbereider leert de deelnemer hoe deze echt ambachtelijk ijs maakt. Voor deze cursus is er een extra groep ingepland. Deze start op woensdag 25 oktober. Hiervoor kunnen deelnemers zich nog steeds inschrijven.

Speciaal voor deelnemers die van ver komen en/of die de cursus in één week willen afronden organiseert het IJscentrum de cursus ijsbereider speciaal. Deze cursusdagen zijn van 20 tot en met 24 november. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor alleen de cursus, maar er is ook een speciaal overnachtingsarrangement mogelijk.

Deel dit artikel

1 reactie op “Start trainingsseizoen Ambachtelijk IJscentrum

  1. jantje schreef:

    Cargigiani ?????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *