Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Coupe du Monde de la Pâtisserie_foto Sirha

Foto: Sirha

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden. 

Tijdens de tweejaarlijkse Coupe du Monde de la Pâtisserie strijden 22 teams om de wereldtitel. De volgende editie vindt plaats in januari 2021. Drie jaar geleden won het Franse team, in 2019 ging de eer naar het team van Maleisië.

Voor de editie van 2020 organiseert het Nederlands Patisserie Team op 21 september bij het Bakery Institute de Nederlandse voorronde. Een vakjury beoordeelt alle deelnemers en bepaalt wie er deel uit gaan maken van het Nederlandse team. Er zijn drie disciplines, namelijk suiker, chocolade en ijs.

De Nederlandse voorronde is open voor patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders met minimaal 5 jaar relevante ervaring. De inschrijving voor de nationale voorronde sluit op 31 augustus. Het aanmeldformulier en het wedstrijdreglement zijn te vinden op de website van het NPT.

In alle deelnemende landen vinden voorafgaand aan het wereldkampioenschap nationale voorrondes plaats. De winnaars van deze nationale rondes nemen het tegen elkaar op tijdens de European Cup, welke plaats zal vinden in de eerste helft van 2020. De 3 winnende teams kwalificeren zich voor de competitie in Lyon.

Lees ook
De Gouden IJsspatel 2019

De Gouden IJsspatel 2019

Welke ijsbereider wint in 2019 de prestigieuze Gouden IJsspatel en mag zich een jaar lang de beste ijsmaker van Nederland noemen? We gaan het ontdekken tijdens de vakbeurs Bakkersvak en IJs in Gorinchem. Op dinsdag 12 maart gaat een vakjury zich buigen over het lekkerste en beste koffie-ijs van 2019 – een bekroning van ambacht en vakmanschap. De...

IJscentrum levert jury voor Gelato Festival Challenge

IJscentrum levert jury voor Gelato Festival Challenge

De organisatie van de Gelato Festival Challenge heeft ook dit jaar weer gevraagd of het IJscentrum de jury wil samenstellen voor de Nederlandse editie van deze wedstrijd. De Gelato Festival Challenge vindt dit jaar plaats op 7 februari in het Wantijpaviljoen in Dordrecht. Jacques Vos, Manager IJscentrum-Kennis: “De wedstrijdervaring die...

Hendrikse en De Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019

Hendrikse en De Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019

Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk wonnen 10 januari op de Horecava The Dobla Pastry Battle 2019. De tweede plaats ging naar Amy Kotterer en Rick van der Drift van het Okura Hotel. Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen maakten het podium compleet. “Ik ben totaal verrast!”, reageert een...