Oppo lanceert de Oppo ijssmaaktest

16 juli 2020

IJsmerk Oppo produceert calorie-arm ijs dat wordt verkocht in de supermarkt. In een persbericht laat het merk weten dat ze 19 juli uitroepen tot de nationale dag van het ijs en de ijssmaaktest lanceren. Dit is een landelijke competitie voor het proeven van ijs van het eigen merk.

Net als bij wijn, heeft hoge kwaliteit ijs unieke karaktereigenschappen die de smaak zo bijzonder maken. Smaak is uiterst belangrijk, volgens smaakexpert en zintuigelijke wetenschapper Dr. Sarah Kemp.“Het meeste uit elke hap halen moet prioriteit nummer één zijn, vooral als het om ijs gaat.”

IJssmaaktest

Met de wedstrijd daagt Oppo ijsliefhebbers uit om met behulp van een smaakschijf met verschillende karaktereigenschappen een verfijnde proefnotitie van hun favoriete Oppo-smaak op te stellen. De karaktereigenschappen zijn verdeeld in drie categorieën: uiterlijk, textuur en smaak. Uit elke categorie mag er één eigenschap gekozen worden.

De deelnemer die het meest in de buurt komt van de proefnotities van de oprichters en proefexperts Charlie & Harry, wordt uitgeroepen tot dé ijskenner van Nederland. De winnaar ontvangt een jaarvoorraad aan ijs en mag meehelpen bij de selectie van de nieuwste smaak die in Nederland geïntroduceerd gaat worden. Op de website kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deze wedstrijd. Hier staat ook de smaakschijf waarnee deelnemers aan de slag kunnen gaan met het selecteren van de juiste trio van karaktereigenschappen van hun favoriete Oppo-smaak.

Altijd op de hoogte blijven?