Nieuws van het IJscentrum

Bjorn Olaf Royd Cocu_foto: Ijscentrum

Foto: IJscentrum

Het IJscentrum is volop in beweging. De cursus IJsbereider is gestart, er is een nieuwe docent en het IJscentrum zit op Instagram. Daarnaast is het IJscentrum achter de schermen druk bezig met het bouwen aan de toekomst.

De cursus IJsbereider is van start gegaan met meerdere groepen. En er is een nieuwe nieuwe docent. Björn Olaf Royd Cocu, van Intelligentia IJs (Strijp Eindhoven). Hij neemt de lesdag 'zelf basisijsmix maken' voor de cursus IJsbereider op zich. Björn is een superenthousiaste, creatieve en bekwame ijsbereider die graag out of the box denkt. Op de website van IJscentrum staat alle informatie over het cursusaanbod. 

Instagram

Instagram IJscentrum

Om meer naar buiten te treden als dé autoriteit als het gaat om kennis van ambachtelijk ijs, heeft het IJscentrum het Instagram-account @IJscentrum in het leven geroepen. Hierop toont het IJscentrum in een mooie feed beelden van cursusdagen. Daarnaast geven docenten tips aan de volgers. En met het aantal volgers gaat het goed. Binnen 1 week staat de teller op 100 volgers. En dat zijn allemaal ijsbereiders of ijsbereiders in spe!

Toekomst

Achter de coulissen is het IJscentrum druk bezig met het kijken naar een solide basis voor de toekomst. Zo zijn ze in gesprek met Vereniging Ambachtelijk IJscentrum en met het Gilde van Meesterijsbereiders over hoe ze nog nauwer kunnen samenwerken. Via LinkedIn houdt het IJscentrum hun volgers op de hoogte over de totstandkoming van één 'sectorhuis' voor de ambachtelijke ijsbranche. 

Dossiers
Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.