Nieuws van het IJscentrum

14 november 2019
Foto: IJscentrum

Het IJscentrum is volop in beweging. De cursus IJsbereider is gestart, er is een nieuwe docent en het IJscentrum zit op Instagram. Daarnaast is het IJscentrum achter de schermen druk bezig met het bouwen aan de toekomst.

De cursus IJsbereider is van start gegaan met meerdere groepen. En er is een nieuwe nieuwe docent. Björn Olaf Royd Cocu, van Intelligentia IJs (Strijp Eindhoven). Hij neemt de lesdag 'zelf basisijsmix maken' voor de cursus IJsbereider op zich. Björn is een superenthousiaste, creatieve en bekwame ijsbereider die graag out of the box denkt. Op de website van IJscentrum staat alle informatie over het cursusaanbod. 

Instagram

Instagram IJscentrum

Om meer naar buiten te treden als dé autoriteit als het gaat om kennis van ambachtelijk ijs, heeft het IJscentrum het Instagram-account @IJscentrum in het leven geroepen. Hierop toont het IJscentrum in een mooie feed beelden van cursusdagen. Daarnaast geven docenten tips aan de volgers. En met het aantal volgers gaat het goed. Binnen 1 week staat de teller op 100 volgers. En dat zijn allemaal ijsbereiders of ijsbereiders in spe!

Toekomst

Achter de coulissen is het IJscentrum druk bezig met het kijken naar een solide basis voor de toekomst. Zo zijn ze in gesprek met Vereniging Ambachtelijk IJscentrum en met het Gilde van Meesterijsbereiders over hoe ze nog nauwer kunnen samenwerken. Via LinkedIn houdt het IJscentrum hun volgers op de hoogte over de totstandkoming van één 'sectorhuis' voor de ambachtelijke ijsbranche. 

Altijd op de hoogte blijven?