Mondkapje verplicht in praktijkruimte IJscentrum

IJscentrum_mondkapjes

Foto: IJscentrum

Over mondkapjes in de strijd tegen corona is de afgelopen maanden veel gediscussieerd.  Het management van het IJscentrum wil hierin het voortouw nemen. Daarom is het verplicht om een mondkapje te dragen in de praktijkruimte van het IJscentrum. Dit geldt voor zowel docenten als cursisten. "Zo garanderen we een veilige omgeving, voor alle aanwezigen."

“We doen er met het IJscentrum alles aan om ons aan de coronamaatregelen te houden”, zegt Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum. “We hebben de vierkante meters om op een onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen werken. Het aantal cursisten per cursus houden we nog steeds beperkt. Theoretisch gezien staat het gewoon. Maar in de praktijk blijkt het soms een uitdaging om het goed te doen.”

Het kabinet heeft nog geen harde uitspraken over de mondkapjes gedaan. Het blijft tot nu toe bij een advies om een mondkapje te dragen in winkels en op scholen. “Daarom besluiten we onze hand in eigen boezem te steken”, vervolgt De Brabander. “Vanaf nu vragen we onze docenten en cursisten een mondkapje te dragen. Deze worden verstrekt door het IJscentrum. Ze hoeven alleen voor in de praktijkruimte.”

Tijdens de theorieles en de pauze is het dragen van een mondkapje niet nodig. Om maximale veiligheid te garanderen, is het theorielokaal verplaatst naar de ruimte naast de praktijkruimte. “Hier kunnen we nóg ruimer zitten. We houden ons aan deze nieuwe maatregelen zo lang de situatie daarom vraagt. Naar schatting is dit tot het einde van het jaar.”

Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.