Foto: IJscentrum

Over mondkapjes in de strijd tegen corona is de afgelopen maanden veel gediscussieerd.  Het management van het IJscentrum wil hierin het voortouw nemen. Daarom is het verplicht om een mondkapje te dragen in de praktijkruimte van het IJscentrum. Dit geldt voor zowel docenten als cursisten. "Zo garanderen we een veilige omgeving, voor alle aanwezigen."

“We doen er met het IJscentrum alles aan om ons aan de coronamaatregelen te houden”, zegt Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum. “We hebben de vierkante meters om op een onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen werken. Het aantal cursisten per cursus houden we nog steeds beperkt. Theoretisch gezien staat het gewoon. Maar in de praktijk blijkt het soms een uitdaging om het goed te doen.”

Het kabinet heeft nog geen harde uitspraken over de mondkapjes gedaan. Het blijft tot nu toe bij een advies om een mondkapje te dragen in winkels en op scholen. “Daarom besluiten we onze hand in eigen boezem te steken”, vervolgt De Brabander. “Vanaf nu vragen we onze docenten en cursisten een mondkapje te dragen. Deze worden verstrekt door het IJscentrum. Ze hoeven alleen voor in de praktijkruimte.”

Tijdens de theorieles en de pauze is het dragen van een mondkapje niet nodig. Om maximale veiligheid te garanderen, is het theorielokaal verplaatst naar de ruimte naast de praktijkruimte. “Hier kunnen we nóg ruimer zitten. We houden ons aan deze nieuwe maatregelen zo lang de situatie daarom vraagt. Naar schatting is dit tot het einde van het jaar.”

Altijd op de hoogte blijven?