Maleisisch patisserieteam wint Asian Pastry Cup

Bakkers in bedrijf_Team Malaysia

De Maleisische topchef Otto Tay won samen met zijn teamgenoten de Asian Pastry Cup 2018. Dobla, de Nederlandse producent van chocoladedecoraties, sponsorde dit team. Met de eerste plaats kwalificeerden ze zich voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019 in Lyon. The Asian Pastry Cup 2018 vond plaats tijdens de internationale voedsel- en horecavakbeurs Food&HotelAsia in Singapore.

Alle team kregen de opdracht om binnen acht uur een showstuk van chocolade en suiker te maken, alsmede achttien desserts en twee chocoladepatisserieën. De vakjury bepaalde uiteindelijk dat de spectaculaire creaties van het Maleisische team het beste waren. Eric Kakebeen, President van Dobla Asia: "De creatieve geest van chef Otto is altijd al prominent zichtbaar in de productontwikkeling van alle decoraties van Dobla Azië. Zijn kracht is met het winnen van de Cup wederom bewezen en we zijn enorm trots op hem en zijn team. Onze klanten in Azië zullen nog meer dan voorheen uitkijken naar toekomstige workshops en demo’s van onze award winning top chef."

Bakkers-in-bedrijf_Showstuk-team-Maleisie-300x221 Dobla heeft er alle vertrouwen in dat hun Maleisische Team goed presteren tijdens de Coupe du Monde in Lyon. Deze internationale grande finale vindt plaats in januari 2019 in Lyon. Dan strijden tijdens ‘s wereld grootste voedsel- en horecaevenement 23 teams bestaande uit de meest veelbelovende banketbakkers uit vier continenten om de titel world pastry champion. Naast het Maleisische team sponsorde Dobla ook het Chinese team. Zij belandden op de vierde plaats en kwalificeerden zich ook voor de Coupe du Monde.

Het familiebedrijf Dobla groeide sinds de oprichting in 1950 uit tot een mondiale speler op de markt voor chocoladedecoraties. Daarbij onderscheidt Dobla zich met een assortiment handgemaakte decoraties. Dobla heeft ongeveer 450 medewerkers, levert aan klanten in meer dan 100 landen, heeft een hoofdkantoor in Heerhugowaard, een Dobla Store en museum in Alkmaar, en vestigingen in België, de Verenigde Staten, Vietnam en Hong Kong.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Cargill lanceert chocoladeconcept Veliche Gourmet

Cargill lanceert chocoladeconcept Veliche Gourmet

Cargill heeft het chocolademerk Veliche Gourmet, gericht op ambachtelijke afnemers, vorige week gelanceerd in Nederland. Op de Horecava-beurs in Amsterdam presenteerde het bedrijf voor het eerst diens aan het Nederlandse publiek. Veliche Gourmet Cargill maakt al langer Belgische chocolade onder het merk. Tot dusver was het beschikbaar in België,...

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...