Maleisisch patisserieteam wint Asian Pastry Cup

1 mei 2018

De Maleisische topchef Otto Tay won samen met zijn teamgenoten de Asian Pastry Cup 2018. Dobla, de Nederlandse producent van chocoladedecoraties, sponsorde dit team. Met de eerste plaats kwalificeerden ze zich voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019 in Lyon. The Asian Pastry Cup 2018 vond plaats tijdens de internationale voedsel- en horecavakbeurs Food&HotelAsia in Singapore.

Alle team kregen de opdracht om binnen acht uur een showstuk van chocolade en suiker te maken, alsmede achttien desserts en twee chocoladepatisserieën. De vakjury bepaalde uiteindelijk dat de spectaculaire creaties van het Maleisische team het beste waren. Eric Kakebeen, President van Dobla Asia: "De creatieve geest van chef Otto is altijd al prominent zichtbaar in de productontwikkeling van alle decoraties van Dobla Azië. Zijn kracht is met het winnen van de Cup wederom bewezen en we zijn enorm trots op hem en zijn team. Onze klanten in Azië zullen nog meer dan voorheen uitkijken naar toekomstige workshops en demo’s van onze award winning top chef."

Bakkers-in-bedrijf_Showstuk-team-Maleisie-300x221 Dobla heeft er alle vertrouwen in dat hun Maleisische Team goed presteren tijdens de Coupe du Monde in Lyon. Deze internationale grande finale vindt plaats in januari 2019 in Lyon. Dan strijden tijdens ‘s wereld grootste voedsel- en horecaevenement 23 teams bestaande uit de meest veelbelovende banketbakkers uit vier continenten om de titel world pastry champion. Naast het Maleisische team sponsorde Dobla ook het Chinese team. Zij belandden op de vierde plaats en kwalificeerden zich ook voor de Coupe du Monde.

Het familiebedrijf Dobla groeide sinds de oprichting in 1950 uit tot een mondiale speler op de markt voor chocoladedecoraties. Daarbij onderscheidt Dobla zich met een assortiment handgemaakte decoraties. Dobla heeft ongeveer 450 medewerkers, levert aan klanten in meer dan 100 landen, heeft een hoofdkantoor in Heerhugowaard, een Dobla Store en museum in Alkmaar, en vestigingen in België, de Verenigde Staten, Vietnam en Hong Kong.

Altijd op de hoogte blijven?