IJssalon Florence wint titel beste ijssalon van 2018

Beste IJssalon van het jaar 2018

Ijssalon-van-het-Jaar-2018_2-300x220 IJssalon Florence uit Nederweert won zaterdag 24 maart, tijdens de Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs, de titel 'Beste IJssalon van het jaar 2018'. Eigenaren Marjo en Marcel Janssen kregen om exact 16.15 de beker, oorkonde en bloemen uit handen van Manolito Willems en Bart-Jeroen Overveld (voorzitter en juryvoorzitter van de Wedstrijdcommissie van het  Ambachtelijk IJscentrum).

Het is de vierde keer dat IJssalon Florence de titel in de wacht sleept. Eerder gebeurde dat in 2002, 2011 en 2013. Ook bezetten ze al vier keer de tweede plaats, in 2003, 2008, 2012 en 2015. Zoon Marjo, Marcel, zoon Steff en het team zijn ernorm trots en blij met halen van de titel. Steff won eerder dit jaar de strijd om De Gouden IJscreatie.

De top 10 ijssalons van 2018

De strijd om de Gouden IJsspatel is onderdeel van de IJsVak-Wedstrijden. Op 6 februari vonden deze wedstrijden plaats. De beste tien deelnemers in de gecombineerde categorieën ‘Gouden IJscreatie’ (de beste IJscoupe) en de ‘Gouden IJsspatel’ (het beste bosbessensorbetijs) werden genomineerd voor de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’. De tien genomineerden waren:

Claudio’s IJssalon te Apeldoorn | De IJssalon Paul Wilderink te Haaksbergen | De Zoete Inval te Bodegraven | Fressini IJs te Zeist | IJscafé Holland te Uden | IJssalon Clevers te Grubbenvorst | IJssalon De Hoop te Blaricum | IJssalon Florence te Nederweert | IJssalon Kees te Geldrop | Maddey’s te Roosendaal

De afgelopen weken streden deze ijssalons om de titel. Ze kregen bezoek van een mystery guest. Ook beoordeelde een gecertificeerd inspectiebureau de salons op de toepassing van hygiënische aspecten. Daarnaast waren de ijssalons actief op social media, waarbij ze punten verdienden voor de mate van interactie met de klanten. Dit zorgde voor een spannende strijd en de scores lagen zeer dicht bij elkaar. Nadat de punten van alle onderdelen waren opgeteld bleek IJssalon Florence de winnaar.

 
Lees ook
Variëren met koffie-ijs

Variëren met koffie-ijs

Koffie is hip, veelzijdig en een van de meest populaire dranken in wereld. En nergens wordt zo veel koffie gedronken als in Nederland: 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. Koffie-ijs daarentegen doet het minder goed, terwijl er duizend-en-een mogelijkheden zijn om met de smaak van koffie te variëren.

IJs gemaakt van maden

IJs gemaakt van maden

Insecten worden genoemd als een belangrijke voedselbron voor de toekomst. Het is een bron van eiwitten en een goed alternatief voor vlees. Een ijsproducent in Zuid-Afrika gaat een stapje verder. Daar wordt ijs gemaakt van maden.

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Bakery Institute breidt aanbod ijscursussen uit

Komend najaar breidt het Bakery Institute het cursusaanbod op het gebied van ijsbereiden uit. De plannen liggen er al langer. Bakery Institute heeft de ingrediënten voor ijsbereiders en de expertise al in huis. Zo zitten de cursussen ‘Delizioso Gelato’ en ‘IJstaarten’ al langer in het aanbod. Nu het IJscentrum in Wageningen stopt, wordt er vaart gezet...